Barcelona i Àrea
Les Corts
Foto: Les Corts | Ajuntament de Barcelona
Habitatge

Un arquitecte revisarà dos edificis d'aquest barri de Barcelona per possibles riscos

Temps de lectura: 2 minuts
Les Corts
Foto: Les Corts | Ajuntament de Barcelona

L'incendi que ha cremat un edifici de 14 plantes a València i que ha deixat 10 morts, ha posat en alerta els ciutadans i les institucions per si hi ha construccions similars a la d'aquest bloc de pisos.

Per què és important? L'incendi del passat dijous 22 de febrer al barri Campanar de València ha deixat 10 víctimes mortals i centenars de persones sense llar. Les flames han calcinat tot l'edifici i s'està investigant les principals causes de l'origen del foc. A més, s'està estudiant quin futur tindrà l'edifici i si caldrà enderrocar-lo.

Què en sabem? Un arquitecte serà l'encarregat de revisar les condicions de dues finques de pisos ubicats al barri barceloní de les Corts, segons ha confirmat el Periódico.

  • Aquests edificis presenten similituds amb les de l'edifici que va cremar la setmana passada a València.
  • Concretament, aquests edificis formen part de la mateixa finca, són adjacents entre si i es troben a la cantonada dels carrers del Marquès de Sentmenat i Guitard.

En detall: La construcció d'aquests blocs es va fer a la mateixa època que les edificacions de Nou Campanar, a València. A més, van ser construïts per FBEX, la mateixa empresa.

  • Per aquestes coincidències, la propietat d'aquests edificis ja va prendre mesures des de dilluns passat, per tal de detectar alguns aspectes compartits amb l'edificació que va patir l'incendi.
  • La propietat va contractar un arquitecte que durà a terme una avaluació i, segons han informat a l'esmentat rotatiu, es tracta més d'una mesura de precaució que no pas d'alarma.

En profunditat: Les edificacions consten d'un total de 104 habitatges distribuïts en els dos edificis, els quals comparteixen una zona comunitària central.

Què esperar? La Generalitat té prevista una reunió aquest divendres 1 de març, per formar un grup de treball que decidirà si hi ha construccions semblants a la de València a Catalunya.

  • La consellera de Territori, Ester Capella, va confirmar que la reunió serviria per analitzar "quina mena de material s'utilitza, la resistència a l'aigua, el foc o a altres elements que poden fer que un edifici cremi".
  • Capella ha detallat que de seguida que va tenir lloc la tragèdia de València van activar els mecanismes per crear aquest grup de treball amb els col·legis professionals corresponents.