Barcelona i Àrea
Panormàmica de Santa Coloma de Gramenet
Foto: Panormàmica de Santa Coloma de Gramenet | Viquipèdia
Successos

Evacuats 60 veïns de dos edificis de Santa Coloma després de l'aparició d'esquerdes

Temps de lectura: 1 minut
Panormàmica de Santa Coloma de Gramenet
Foto: Panormàmica de Santa Coloma de Gramenet | Viquipèdia

Una seixantena de veïns han estat evacuats de casa seva als números 9 i 11 del carrer Pirineus, a la frontera dels barris del Raval i de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, després de l'aparició d'esquerdes a l'estructura interna, segons informa 'El Periódico'. 

Per què és important? Aquesta evacuació es produeix després que un habitatge de cinc plantes s'esfondrés el passat 6 de febrer a Badalona al carrer Canigó, al barri del Raval, cobrant-se la vida de tres persones.  A conseqüència d'això, durant aquestes setmanes s'han desallotjat tres edificis més adjacents a l'edifici esfondrat per l'aparició d'esquerdes. 

En detall: Aquest dimarts, després de rebre l'informe de l'arquitecte municipal que verificava la presència d'esquerdes, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha dictat el cessament d'habitabilitat de 19 dels 31 habitatges dels dos blocs.

  •  Es tracta de dos blocs contigus d'un mateix carrer. Són construccions dels anys 60. Els arquitectes municipals han instat a procedir al desallotjament pel risc d'esfondrament.
  • "La prioritat absoluta de l'Ajuntament és salvaguardar els veïns i la integritat dels pisos afectats, i per això ja s'han activat els recursos assistencials de què disposa el Govern local", expliquen a 'El Periódico' les fonts. 

Edifici del carrer Pirineus a Santa Coloma de Gramenet | Google Maps

Situació actual: De les 60 persones evacuades, 51 han comunicat al consistori que no disposen d'alternativa residencial a casa d'amics o familiars, de manera que estan sent reallotjades temporalment al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).