Barcelona i Àrea
Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat
Foto: Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat | X / @Albiol_XG
Badalona

Més esquerdes al carrer Canigó de Badalona: desallotjat un tercer edifici

Temps de lectura: 2 minuts
Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat
Foto: Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat | X / @Albiol_XG

Aquest dimecres al matí els veïns de l'edifici situat al número 5 del carrer Canigó de Badalona han alertat de l'aparició d'esquerdes. Els Bombers hi han fet una revisió d'urgència i han donat l'ordre de desallotjament per precaució. 

Per què és important? L'immoble afectat aquest dimecres és molt proper al que es va esfondrar el passat 6 de febrer, ubicat al número 9 del mateix carrer, i que va provocar la mort de tres persones.

Què en sabem? La presència de noves esquerdes s'ha produït el mateix dia que una empresa especialitzada, contractada per l'Ajuntament de Badalona, ha començat a inspeccionar els 420 habitatges de la mateixa promoció.

  • El consistori ha activat els serveis municipals per atendre els veïns que han hagut d'abandonar temporalment casa seva. 

D'on venim? És el tercer edifici que es desallotja els darrers dies, el que suposa una seixantena de pisos afectats. 

  • L'aparició d'esquerdes també va obligar a desallotjar dos immobles adjacents al que va caure.
  • Els residents al número 7 van deixar casa seva la setmana passada i els veïns del número 11 van ser desallotjats aquest dimarts, quan es complien dues setmanes de l'ensorrament. 

Què ha dit? L'alcalde del municipi, Xavier García Albiol, ha informat de la situació a través de les xarxes socials. 

  • "Després del desallotjament d'una tercera finca al carrer Canigó de Badalona, he donat la instrucció de contractar amb caràcter urgent una empresa especialitzada que en les properes hores començarà a fer inspeccions en un total de 420 habitatges dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March", ha dit Albiol. 

  • "Un cop iniciada la inspecció per part de l'empresa contractada per l'Ajuntament junt amb els Bombers als edificis del carrer Canigó de Badalona, es procedeix al desallotjament del bloc número 5 i s'apuntala per dins". 

Paral·lelament, el departament de Territori ha anunciat la posada en marxa d'un gabinet de crisi per fer seguiment del que ha succeït al carrer Canigó de Badalona.

  • A la primera reunió celebrada aquest dimecres s'ha acordat la incorporació de nous membres: l'Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Protecció Civil i la Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana. 
  • La pròxima reunió amb presència dels nous membres se celebrarà dilluns vinent a Badalona. 

Previsió. La inspecció dels 420 habitatges per part de l'empresa especialitzada s'allargarà diversos dies.

  • Els controls afecten 22 finques d'una mateixa promoció construïda a finals dels anys 50. 
  • La promoció ocupa una illa conformada pels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc. 
  • En total hi viuen prop de 1.200 persones.