Barcelona i Àrea
Dispositiu dels Mossos d'Esquadra
Foto: Dispositiu dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Macrooperatiu antidroga al Prat: els Mossos detenen dotze persones

Actualitzat: Dijous, 29 de febrer de 2024. 16:15
Temps de lectura: 2 minuts
Dispositiu dels Mossos d'Esquadra
Foto: Dispositiu dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

En marxa des d'aquest dijous al matí un dispositiu antidroga al Prat de Llobregat i altres punts de la Regió Metropolitana Sud i de la Metropolitana Nord.

Què en sabem? Els Mossos d'Esquadra han activat aquest dijous al matí un dispositiu policial contra una presumpta organització criminal dedicada al tràfic de drogues a l'àrea metropolitana de Barcelona.

  • Cap a les 7:30 ja s'han practicat detencions i s'han localitzat diverses plantacions de marihuana.
  • Durant el matí es duran a terme més entrades i registres en què es preveuen més detencions.

En detall: Per al dispositiu, s'han desplegat agents al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat (Barcelona) i a altres punts de la Regió Metropolitana Sud i de la Metropolitana Nord.

  • Hi participen al voltant d'uns 200 efectius entre investigadors, BRIMO, ARRO, unitat canina, la de subsol i la de drons.
  • A més, hi participen efectius de la policia local del Prat i tècnics d'Endesa, ja que també se'ls acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El més nou: Els Mossos d'Esquadra han informat que balanç del dispositiu és de 12 detinguts. S’han fet diverses entrades, principalment al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat però també a Sant Adrià de Besòs i Tarragona.

  • Fruit de les intervencions, han desmantellat sis plantacions ‘indoor’. En el cas del Prat, els Mossos destaquen que les plantacions estaven situades al subsòl o a les golfes dels edificis, en uns espais camuflats i perforats expressament, als quals només es pot accedir a través dels immobles.

D'on venim? El passat dimarts, 20 de febrer, els Mossos van detenir quinze persones en el marc d'un dispositiu contra diverses xarxes per tràfic de dogues.

  • Segons la policia, es van fer 21 entrades i registres a les regions de Barcelona, metropolitana nord i sud; en municipis com Sant Adrià de Besòs o Vallgorguina.
  • Els detinguts estarien relacionats principalment amb el tràfic de marihuana i haixix. La investigació continua oberta i està sota secret de les actuacions.

Seguirà ampliació...