Societat
Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials
Foto: Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials | Instagram
Successos

En llibertat els Petazetaz, els influencers detinguts per haver violat i drogat a menors

Temps de lectura: 2 minuts
Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials
Foto: Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials | Instagram

Els Petazataz, els influencers acusats d'agredir sexualment a quatre menors després de drogar-les, han quedat en llibertat. 

Què en sabem? Els dos creadors de continguts han quedat en llibertat aquest dimarts al vespre després que la policia espanyola els hagués detingut per violar i drogar a quatre noies menors d'edat. 

  • La investigació de la Policia Nacional avança i no es descarta que pugui augmentar el nombre de víctimes. Els agents policials investiguen si els dos acusats haurien utilitzat la seva influència per abusar de noies menors d'edat. 
  • Segons la investigació, els agressors convidaven a menors d'edat a casa seva i amb diferents jocs, subministraven drogues a les menors per anul·lar la seva voluntat i aprofitar per agredir-les sexualment.

En profunditat: A un d'ells se li imputen dos delictes d'agressió sexual, cinc contra la salut pública i un de violació, exhibicionisme i pornografia infantil i al segon un d'agressió sexual.

Qui són? Els dos acusats es fan conèixer a les xarxes socials com els 'Petazetaz'. Es diuen José Hernán A. i Iván G., i tenen 34 i 21 anys respectivament.

  • Entre TikTok i Instagram, acumulen més de 70.000 seguidors. Es defineixen com "un duet peculiar" i les seves publicacions i vídeos pretenen ser en to humorístic.
  • Sorprèn que després de la seva detenció, els creadors de continguts han guanyat seguidors a les xarxes socials i s'han recuperat molts dels seus vídeos. 

En detall: Els detinguts gravaven els actes amb els seus dispositius mòbils i amb diverses càmeres de seguretat. Tot i això, els agents policials no tenen cap constància que hagin compartit les imatges amb terceres persones. 

  • Els detinguts, amb milers de seguidors a les xarxes socials, utilitzaven la seva popularitat per captar l'atenció de les menors fins a l'habitatge d'un d'ells, al barri de Villa de Vallecas.
  • Els agressors començaven fent jocs amb les menors on havien de consumir drogues. Un cop anul·lada la voluntat de les noies, les agredien sexualment.