Societat
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil
Successos

3.000 euros a canvi de casar la filla de 12 anys: detinguts els pares a Malagón

Temps de lectura: 2 minuts
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil

Detinguts la mare i el padrastre d'una menor de 12 anys a qui obligaven a casar-se per guanyar 3.000 euros. 

Què en sabem? La Guàrdia Civil ha detingut una dona i un home a Malagón (Ciudad Real, Castella la Manxa) acusats d'obligar a contraure matrimoni a una noia de 12 anys a canvi de 3.000 euros. 

  • La investigació va començar a finals del mes de gener d'aquest any, quan la menor va manifestar al seu entorn social que estava rebent agressions físiques constants per part de la seva mare. A més, la noia no volia tornar a la llar familiar. 
  • Gràcies a les amigues de la noia, la policia va poder saber que els pares de la menor la volien casar a la força a canvi de 3.000 euros. 

En detall: Els agents encarregats del cas van poder contactar amb el cercle més pròxim de la menor i amb el col·legi, que van comunicar a la policia que la menor no havia assistit durant els últims dies a l'escola. 

  • A més, el centre escolar va informar els agents que la mare i el padrastre de la menor havien acudit a l'escola per sol·licitar la baixa de la nena. La mare assegurava que la nena havia marxat del municipi. 

A més: Durant la detenció de la mare i del padrastre de la noia, l'home portava a una de les butxaques del pantaló fins a 3.800 euros. Segons ell, els diners els havia guanyat treballant durant la campanya de recollida de les olives. La guàrdia Civil ha comprovat que l'afirmació de l'home és falsa. 

Per acabar: Els agents van trobar la menor en un domicili d'una localitat de Baza, a Granada. La Guàrdia Civil, després de localitzar a la noia, han iniciat gestions amb Benestar Social de Granada per risc de desemparament. Actualment, la menor es troba sota la tutela de la Junta d'Andalusia.