Barcelona i Àrea
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional
Agressió sexual

Detenen a Barcelona un fals advocat d'estrangeria per agredir sexualment una immigrant

Temps de lectura: 2 minuts
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home que s'ha fet passar per un advocat especialista en estrangeria i agredir sexualment una dona a qui havia promès regular la seva situació administrativa.

Per què és important? L'home, de 50 anys, va aprofitar-se de la situació de vulnerabilitat de la víctima i a banda d'agredir-la sexualment, l'amenaçava de denunciar la seva situació administrativa.

Què en sabem? Segons la investigació, els fets van començar el juliol de 2022 quan la dona, abans de l'expiració del permís de residència, va rebre una oferta de feina i va buscar assessorament per regular la seva situació.

  • Llavors va conèixer l'home, qui es va fer passar per un advocat especialista i li va oferir els seus serveis. Li va cobrar 1.000 euros a canvi de fer "algunes gestions". La dona va pagar els diners, però no va veure cap tràmit.
  • La dona va perdre el contacte amb ell i, passades unes setmanes, va intentar reclamar la devolució dels diners, moment que va aprofitar el denunciat per empadronar-la al seu domicili i així poder demostrar que seguia avançant aquest tràmit.

En detall: L'agressor va aconseguir convèncer la dona perquè, abans de presentar-se davant del notari quedessin sols al seu domicili.

  • Aprofitant la situació de vulnerabilitat de la víctima i sense el seu consentiment el detingut li va grapejar els pits.
  • D'altra banda, el denunciat amenaçava la dona recordant que es trobava en situació irregular i que si no li pagava el que l'exigia la denunciaria.

A més. El 2023 la dona va aconseguir una altra advocada i aquesta li va dir que el "fals" advocat no havia entregat certa documentació. Precisament, va ser ell qui va tornar a demanar-li més diners i, fins i tot, va enviar-li un vídeo en què ell es masturbava.

  • La dona va interposar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i de la Unitat contra Xarxes d’Immigració i Falsedats documentals de la policia espanyola.

Finalment. L'arrestat no figura com a advocat Col·legiat al Cens d'Advocats del Consell General de l'Advocacia Espanyola, tal com van poder confirmar la Policia Nacional.

  • Aleshores va ser arrestat per un delicte d’agressió sexual, per extorsió, assetjament, per un delicte contra els ciutadans estrangers, per intrusisme professional greu i també per dos delictes lleus de lesions.