Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Agressió sexual

Detingut un aspirant a mosso per presumpta agressió sexual a una companya

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un aspirant a Mosso d'Esquadra per una presumpta agressió sexual a una companya de curs, segons han informat a Europa Press.

Per què és important? Interior ha obert un expedient al presumpte agressor i l'ha suspès de manera cautelar, per tant, no es podrà reincorporar al curs bàsic de policia.

En detall: L'aspirant i la seva companya estaven fent un curs bàsic de l'Escola de Policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ell per a ser mosso d'Esquadra i ella de policia local.

  • Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dilluns al matí.
  • Després de la detenció, la Direcció General de Policia li ha obert un expedient disciplinari pel qual se l'ha suspès de manera cautelar i no es podrà reincorporar al curs bàsic de policia.

Amb xifres. Precisament aquest dilluns s'ha publicat l'informe de la Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Barcelona. D'aquest informe es desprèn que les agressions sexuals han crescut a la ciutat aquest 2023.

  • El 2023, s'han produït unes 3 agressions sexuals per dia a la ciutat, és a dir, un 24,5% més que l'any 2022.
  • Les dades dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana remarquen que la majoria d'aquestes agressions es produeixen en un entorn proper, que moltes vegades la víctima considera "segur". Així, es tractaria en la majoria de casos d'autors coneguts, com ara parelles, exparelles, familiars o el cercle més proper de la víctima, com les relacions habituals.
  • Les denúncies per violències sexuals representen gairebé el 8% del total dels delictes contra les persones que es van registrar l'any passat a Barcelona.
  • Tot i això, els agents remarquen l'important percentatge de resolució d'aquestes agressions sexuals, assolint un 83%, cosa que significa un augment de 6,35 punts respecte a l'any anterior.