Societat
Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials
Foto: Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials | Instagram
Successos

Detenen dos influencers per agredir sexualment a quatre menors després de drogar-les

Actualitzat: Dimarts, 27 de febrer de 2024. 13:13
Temps de lectura: 2 minuts
Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials
Foto: Els influencers 'Petazetaz' en una fotografia a les xarxes socials | Instagram

Detinguts dos coneguts youtubers amb milers de seguidors a les xarxes socials després d'agredir sexualment almenys quatre menors d'edat. 

Què en sabem? Segons la SER, la Policia Nacional ha detingut a Madrid a dos homes com a presumptes autors de diferents agressions sexuals a noies menors d'edat. Els agents apunten que haurien abusat sexualment, com a mínim, de quatre noies menors d'edat. 

  • Els agressors subministraven drogues a les menors per anul·lar la seva voluntat i aprofitar per agredir-les sexualment. 
  • Un dels detinguts, de 30 anys, ha ingressat a presó. 

Qui són? Els detinguts es fan conèixer a les xarxes socials com els 'Petazetaz'. Es diuen Iván i Hernán, i cadascun compta amb més de 10.000 seguidors en els seus comptes personals d'Instagram. Al compte comú dels dos sumen més de 42.000 seguidors. 

  • També eren molt actius a TikTok amb el seu compte @newteamcoco, que comptava amb 30.000 seguidors. 
  • "Som un duet una mica peculiar", apunta una de les seves últimes publicacions. 

En detall: Els detinguts gravaven els actes amb els seus dispositius mòbils i amb diverses càmeres de seguretat. Tot i això, els agents policials no tenen cap constància que hagin compartit les imatges amb terceres persones. 

  • Els detinguts, amb milers de seguidors a les xarxes socials, utilitzaven la seva popularitat per captar l'atenció de les menors fins a l'habitatge d'un d'ells, al barri de Villa de Vallecas. 
  • Els agressors començaven fent jocs amb les menors on havien de consumir drogues. Un cop anul·lada la voluntat de les noies, les agredien sexualment. 

En profunditat: Els fets es van produir el mes de novembre passat, però la policia no descarta que hi pugui haver més víctimes. La investigació va començar el mes de desembre després que la policia rebés una denúncia per les possibles agressions sexuals a menors.

  • A un d'ells se li imputen dos delictes d'agressió sexual, cinc contra la salut pública i un de violació, exhibicionisme i pornografia infantil i al segon un d'agressió sexual.