Societat
Tusi, la cocaïna rosa
Foto: Tusi, la cocaïna rosa | CC BY 2.0/ Insight Crime
Successos

Mor un noi de 14 anys després d'ingerir una beguda energètica amb cocaïna rosa

Temps de lectura: 2 minuts
Tusi, la cocaïna rosa
Foto: Tusi, la cocaïna rosa | CC BY 2.0/ Insight Crime

Un jove de 14 anys ha mort a Getafe (Madrid) després d'ingerir una llauna d'una beguda energètica que contenia dos grams de la coneguda com a "cocaïna rosa". 

Què en sabem? El jove ha perdut la vida per intoxicació després d'ingerir una llauna de la marca de begudes energètiques "Red Bull". Un grup de joves haurien introduït a l'interior de la beguda dos grams de cocaïna rosa, també coneguda com a tusibí, i li haurien fet ingerir al jove. 

  • Els fets es van produir aquest passat divendres al voltant de les 23:00 de la nit molt a prop de l'estació de metro de Los Espardeles de la ciutat madrilenya de Getafe. 
  • El noi i dos amics van quedar amb un altre grup de joves que havien conegut a través de la xarxa social Instagram. Els integrants d'aquest nou grup haurien introduït dos grams de la cocaïna rosa en una llauna sense que la víctima i els seus amics se n'adonessin. 
  • Després d'això, els desconeguts van fugir pel metro i van penjar un vídeo a les xarxes socials explicant el que havien fet i mofant-se del menor. El vídeo ja ha estat esborrat.

Situació actual: La Policia Nacional investiga el cas com un delicte d'homicidi, després que els pares de la víctima hagin interposat una denúncia. 

  • La Fiscalia de Menors serà l'encarregada de prendre declaracions a les persones involucrades en l'accident. 

En detall: El tusibí, també conegut com a cocaïna rosa, és una droga que ha guanyat força entre els joves en els últims anys. No és una droga exclusiva de les classes altes, sinó que es consumeix habitualment en l'oci nocturn. Això no obstant, el seu nom parteix d'una idea errònia: no té cocaïna. 

  • El tusibí és una barreja de diferents substàncies com ara Ketamina, MDMA (èxtasis i cocaïna). En molts casos porta colorant rosa.
Categoria: Societat