Barcelona i Àrea
Barri de Sant Antoni de Barcelona, a l'entorn del Mercat
Foto: Barri de Sant Antoni de Barcelona, a l'entorn del Mercat | X / @Bcn_Eixample
Delictes

Onada de robatoris en comerços al barri de Sant Antoni de Barcelona

Temps de lectura: 1 minut
Barri de Sant Antoni de Barcelona, a l'entorn del Mercat
Foto: Barri de Sant Antoni de Barcelona, a l'entorn del Mercat | X / @Bcn_Eixample

Els comerciants de Sant Antoni de Barcelona estan inquiets per l'augment important de robatoris a les botigues del barri. L’entorn del Mercat és el focus principal on es produeixen els delictes. Trias per Barcelona ha denunciat aquesta situació des d'aquest mateix punt conflictiu de la ciutat. 

Què en sabem? Segons la formació, el segon semestre del 2023 el barri va experimentar un augment del 17% dels fets delictius respecte al mateix període de l'any anterior.

  • Aquest increment és especialment greu pel que fa a furts i allunatges a comerços de la zona, com ha indicat el regidor d'aquest grup municipal, Joan Rodríguez. 

A més, el grup municipal ha recordat que el problema és generalitzat a l'Eixample, amb un increment del 10% dels fets delictius al districte l’any 2023 respecte a l’any 2022.

  • "Ens preocupa especialment la multireincidència", han assegurat.

Crítiques. Per TriasxBCN, "les últimes dades d’increment dels fets delictius a Sant Antoni i a Barcelona demostren que el model de ciutat de Collboni és el mateix de Colau".

Previsió. En aquest sentit, a la Comissió de Seguretat d’aquest mes de març, la formació presentarà un prec per demanar la creació d'una taula de treball amb els cossos de seguretat, els comerciants i els veïns del barri per activar conjuntament mesures de prevenció.