Barcelona i Àrea
Volta Catalunya a Barcelona el 2021
Foto: Volta Catalunya a Barcelona el 2021 | Ajuntament de Barcelona
Mobilitat

Aquest diumenge arriba la Volta Catalunya a Barcelona: afectacions al trànsit

Temps de lectura: 2 minuts
Volta Catalunya a Barcelona el 2021
Foto: Volta Catalunya a Barcelona el 2021 | Ajuntament de Barcelona

Aquest diumenge, 24 de març, Barcelona acull la darrera etapa de la Volta Catalunya 2024, amb el tradicional circuit de sis voltes per Montjuïc.

En detall: Després d'un recorregut exigent de set etapes entre Sant Feliu de Guíxols i Barcelona, ​​la 103a edició d'aquesta competició acabarà aquest diumenge a la capital catalana.

Quan i on? La setena i darrera etapa de la Volta començarà diumenge a les 10:30 del matí des de la Plaça Espanya i recorrerà llocs emblemàtics de la ciutat i els seus voltants per posar el colofó ​​d'or a la trobada.

  • Des de la Plaça d'Espanya, els ciclistes sortiran de la ciutat per la C-31 per iniciar direcció Castelldefels una petita ruta pel Baix Llobregat.
  • La Volta passarà per localitats com Castelldefels, Sant Boi, Cornellà, Vallirana, Cervelló, Avinyó, Begues, Olesa de Bonesvalls i Gavà abans de tornar de nou a la capital catalana.

Prohibició d’estacionament. Les primeres restriccions seran a les 6:000 de dissabte, amb la prohibició d’estacionament, fins a les 15.00 hores de diumenge, a pl. Carles Buïgas, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina.

  • Les restriccions s’allargaran fins a les 17.00 hores en alguns trams d’av. Reina Maria Cristina, av. Rius i Taulet i av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Afectacions al trànsit.

  • Diumenge, les afectacions de trànsit començaran a l’av. Reina Maria Cristina i en trams de l’av. Rius i Taulet i l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia, des de les 6:30 fins a les 17:00.
  • A partir de les 9:00 i fins a les 15:00 les restriccions s’estendran a la resta de vies: pl. Carles Buïgas, av. Estadi, Mirador del Palau Nacional, pl. Pare Eusebi Millan, Foixarda, Camí de la Foixarda, Tres Pins, Vivers, Doctor Font i Quer, Tarongers, Maria Montessori i Moianès, així com en trams de Creu Coberta, Segons Jocs Mediterranis, Lleida i av. Montanyans.
  • L’etapa acabarà amb un circuit que restringirà la circulació al parc de Montjuïc, de manera que les últimes afectacions de trànsit, fora d’on es facin tasques de muntatge i desmuntatge, seran a les vies que es trobin dins del parc.

Afectacions del transport públic. Hi haurà diverses línies de bus afectades entre les 6:30 i les 14:30:

  • D20, H12, H16, V5, 13, 46, 65, 55, 79, 109, 115, 125 i 150 i la ruta vermella del Bus Turístic.
  • També hi haurà afectacions al servei de Bicing, ja que durant la prova esportiva es retiraran les bicicletes de les estacions afectades pel recorregut.