Meteo i Serveis
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Temps

Quin temps farà per Setmana Santa a Catalunya?

Temps de lectura: 1 minut
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona

A poc menys d’una setmana perquè arribi la Setmana Santa 2024, molts es pregunten quina és la previsió del temps pels dies festius.

Què en sabem? El cert és que l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès un comunicat on indica que la Setmana Santa estarà marcada per una situació inestable, amb pluges.

  • Segons ha apuntat l'agència meteorològica, Espanya registrarà temperatures amb graus per sobre de l'habitual per l'època, superant els 25 graus a moltes regions del territori espanyol.
  • Els càlculs també apunten que les zones on podrien concentrar-se pluges seran al nord de la península, Galícia, Astúries, oest de Castella i Lleó i Extremadura.

Previsions: Sigui com sigui, és evident que a mesura que ens apropem a les dates assenyalades, cada vegada serà més acurat i fiable el pronòstic meteorològic. 

El temps per Setmana Santa a Catalunya

A Catalunya, tot i que les pluges són molt necessàries, sembla que arribarien, però no amb gran força.

  • Aquestes previsions poden variar a mesura que ens apropem a la Setmana Santa, ja que els experts recorden que el mes de març és un més inestable respecte a les pluges.

En detall: S'espera que a partir del cap de setmana, la inestabilitat anirà a més i els xàfecs i tronades guanyaran terreny, sobretot al Pirineu, Prepirineu i nord-est.

  • Els mapes indiquen que la setmana vinent la situació es pot complicar encara més amb l’arribada de borrasques que portarien precipitacions més generals.
  • En tot cas, aquest canvi de temps coincidiria de ple amb l’inici de Setmana Santa.