Meteo i Serveis
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Mobilitat

L'L4 del metro de Barcelona, en obres durant Setmana Santa: consulta les alternatives

Temps de lectura: 3 minuts
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Un tram de l'L4 del metro de Barcelona quedarà fora de servei durant cinc dies coincidint amb aquesta Setmana Santa.

En detall: A causa dels treballs de preparació necessaris per al projecte de la millora de l’accessibilitat i adaptació de l’estació de Ciutadella- Vila Olímpica a les persones amb mobilitat reduïda, algunes parades es veuran afectades.

  • Aquesta obra inclourà la instal·lació de 3 ascensors per accedir des del carrer i vestíbul fins a les andanes, la millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i la implantació d’un itinerari per a invidents amb paviment tàctil diferenciat.
  • Per fer possibles aquestes millores, cal construir primer un pòrtic de protecció, que permetrà realitzar els futurs treballs sense necessitat d’interrompre el servei.

Quan i on? Concretament, el tall serà entre el dijous 28 de març i el dilluns 1 d’abril al tram entre Bogatell i Barceloneta a l'L4 del metro.

  • El tall deixarà sense servei el tram comprés entre Bogatell i Barceloneta tot i que l'única estació que quedarà fora de servei serà la de Ciutadella- Vila Olímpica.
  • Els usuaris podran, per tant, desplaçar-se entre La Pau i Bogatell, per una banda, i entre Barceloneta i Trinitat Nova per l’altra.
  • L’interval de pas de la línia 4 durant els dies feiners del tall (dijous 28/3 i dissabte 30/3) serà de 5 minuts.
  • TMB calcula amb les dades existents que la mitjana de validacions diàries d’aquest període de vacances escolars al tram afectat és de 26.433 durant els feiners i de 28.270 els caps de setmana i festius.

Serveis alternatius.

  • L’alternativa principal és la mateixa xarxa de metro, amb intervals de pas d’entre 3 i 5 minuts en dies feiners. L’enllaç amb la línia 1 a Urquinaona i l’estació de Marina, situada a 500 metres de l’estació de Bogatell poden cobrir part del tram afectat. 
  •  TMB habilitarà un servei de bus especial que cobrirà el recorregut entre les estacions afectades pel tall parcial. Aquest Bus Especial de Bogatell a Barceloneta funcionarà durant l’horari del servei de metro tot i que no es garanteix l’enllaç entre aquest servei i el metro en les últimes sortides.
  • El vehicle serà un bus articulat i la freqüència aproximada de pas serà de 3-4 minuts.

A més, les línies de bus 6, 59, H14, H16 i D20 recorren el tram fora de servei.

Context. Actualment, la xarxa de Metro té 152 estacions adaptades d’un total de 163 a la xarxa de Metro, el 93%. La Generalitat té en execució set obres per a millorar l’accessibilitat de diverses estacions, amb una inversió de 47,5 MEUR, i treballa en els projectes per assolir el 100% de les estacions adaptades.