Meteo i Serveis
Estació de Rodalies de Catalunya
Foto: Estació de Rodalies de Catalunya | Rodalies de Catalunya
Mobilitat

Nova vaga a Rodalies Renfe: UGT i CCOO convoquen l'aturada

Temps de lectura: 2 minuts
Estació de Rodalies de Catalunya
Foto: Estació de Rodalies de Catalunya | Rodalies de Catalunya

Els sindicats UGT i CCOO han convocat el personal d'estacions, interventors i del centre de gestió a una vaga de 23 hores a Rodalies el divendres 15 de març.

Què en sabem? Els dos sindicats reclamen que es reverteixi la situació “insostenible” als centres de gestió de Rodalies i també la falta de personal en taquilles i intervenció per millorar l’atenció al client.

  • Segons han anunciat els sindicats en un comunicat, la reunió amb l'empresa, que ha comptat amb la mediació de la Generalitat, no ha acabat amb cap acord.
  • Els sindicats indiquen l’empresa “no proporciona els recursos necessaris per a garantir un servei de qualitat a Rodalies de Catalunya, cosa que ha fet impossible arribar a un acord”.
  • "La situació s’ha tornat insostenible i la UGT de Catalunya considera insuficients les solucions de l’empresa en aquesta àrea, perquè no proporciona els recursos necessaris per a garantir un servei de qualitat en Rodalies de Catalunya, la qual cosa ha fet impossible arribar a un acord", diu el comunicat.

Horaris de la vaga. Estan convocats a la vaga els més de 400 interventors i empleats de 5:00 a 23:00 i també els del centre de gestió, on l’aturada es dividirà en tres torns: de mitjanit fins a les 6:00, de les 6:00 a les 14:00 i, el torn de tarda, de les 14:00 a les 22:00.

  • Els treballadors que fan atenció al client, però que estan subcontractats a les estacions de Renfe no participaran de la vaga.

D'on venim? El sindicat de maquinistes Semaf va convocar una nova ajornada de vaga a principis de mes per denunciar que les plantilles estan infradimensionades i contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat. 

  • La vaga, que finalment es va desconvocar, arribava just després que CCOO i UGT desconvoquessin in extemis les que estaven previstes pels dies 16 i 19 de febrer. El sindicat assenyala que les vagues es convoquen per l'incompliment de les clàusules sobre la jornada i sobre el pla d'ocupació, del tercer conveni col·lectiu.
Categoria: Meteo i Serveis