Barcelona i Àrea
Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat
Foto: Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat | X / @Albiol_XG
Okupació

Albiol prohibeix tornar als pisos desallotjats després de l'esfondrament als qui els okupaven

Temps de lectura: 1 minut
Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat
Foto: Carrer Canigó de Badalona, on hi ha l'immoble desallotjat | X / @Albiol_XG

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ja ha deixat clar que els qui okupaven pisos als blocs desallotjats després de l'esfondrament mortal del 6 de febrer a Badalona no tornaran a entrar. 

Per què és important? Un habitatge de cinc plantes es va esfondrar el passat dimarts 7 de febrer a Badalona al barri del Raval i va deixar tres víctimes mortals que es trobaven dins del pis en el moment de l'allau. L'Ajuntament de Badalona va desallotjar fins a sis blocs de pisos després dels fets. 

Què diu? Els veïns ja han pogut començar a tornar a les seves finques, però Xavier Garcia Albiol, ja ha deixat clar que "l'Ajuntament no lliurarà les claus dels seus pisos a qui no en sigui el propietari o el llogater legalment demostrat".

  • Segons Albiol, després de les aproximadament tres setmanes que han durat les inspeccions als 420 habitatges afectats, el consistori ha pogut comprovar com "alguns pisos, sobretot al carrer Ausiàs Marc, estaven okupats".
  • En concret, segons informa l'Ajuntament, es tracta de dos habitatges situats a l'esmentada via.
  • "El govern de Badalona no obrirà les portes a cap okupa perquè entri en un pis. Ho tenim claríssim i ja poden anar amenaçant regidors i tot el que vulguin, que no entraran", afegeix Albiol. 

Situació actual: Actualment, continuen desallotjats els veïns de quatre de les 22 finques que formen el bloc de pisos al Canigó.