Barcelona i Àrea
Intervenció quirúrgica a Vall d'Hebron
Foto: Intervenció quirúrgica a Vall d'Hebron | hospital.vallhebron.com
Salut

Vall d’Hebron prescindirà de 200 professionals sense que el Govern hi faci res

Temps de lectura: 2 minuts
Intervenció quirúrgica a Vall d'Hebron
Foto: Intervenció quirúrgica a Vall d'Hebron | hospital.vallhebron.com

L’hospital Vall d’Hebron ha comunicat a la plantilla que no renovarà el contracte de dos-cents professionals eventuals. 

Per què és important? Els pacients notaran aquesta retallada en primera persona. El centre sanitari ja ha admès que caldrà reduir l'activitat quirúrgica a l'estiu i que la llista d'espera creixerà inevitablement. 

Què en sabem? El gerent del centre, Albert Salazar, ha defensat la necessitat de l'ajust aquest dimecres davant dels sindicats durant la junta de personal. 

  • Salazar ha admès que és imprescindible ajustar l'economia de l'hospital i assumir les conseqüències que aquesta mesura tindrà en la ciutadania. 

Motius. Els factors que obligaran Vall d'Hebron a prescindir dels serveis d'aquests treballadors són diversos:

  • Per una banda, l'hospital no compta aquest any amb els fons covid.
  • A més, ha d'assumir les millores salarials del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS).
  • La tercera causa és la redistribució dels professionals al sistema sanitari que vol impulsar el Departament de Salut per garantir l’equitat territorial. 

Amb més detall. Aquest últim factor està sent molt polèmic perquè el Departament de Salut pretén que els grans hospitals no renovin contractes per afavorir que alguns treballadors es desplacin a hospitals secundaris amb menys personal.

  • Sindicats com CCOO i Satse estan en contra d'aquesta proposta perquè, segons asseguren, Vall d'Hebron és un referent en moltes especialitats i assumeix molts pacients de fora de l'àrea metropolitana.

Context. La notícia no ha agafat per sorpresa ningú perquè la gerència de l'hospital ja va anunciar públicament fa un mes que el centre ha de reduir la despesa en 33 milions d'euros.