Barcelona i Àrea
Obres a l'L9 del metro de Barcelona
Foto: Obres a l'L9 del metro de Barcelona | TMB
Metro

Una incidència a la tuneladora de l'L9 de Barcelona retarda, de nou, les obres

Temps de lectura: 2 minuts
Obres a l'L9 del metro de Barcelona
Foto: Obres a l'L9 del metro de Barcelona | TMB

La tuneladora que s'utilitza a les obres de l'L9 del metro de Barcelona es troba aturada des del febrer a uns 500 metres de la futura estació de Mandri.

Per què és important? Les obres ja van amb retard, i és que la màquina hauria d'haver arribat a l'estació de Mandri a finals de l'any passat.

Què en sabem? La tuneladora de les obres de l'L9 del metro està aturada a menys de 500 metres de Mandri, segons ha avançat aquest dilluns La Vanguardia.

  • En concret, s'ha decidit fer parar els treballs per "revisar i posar a punt la roda de tall", que s'havia desgastat més del previst pel tipus de terreny de la zona a excavar.
  • La màquina ha hagut de ser aturada pel desgast que està patint a les obres.
  • Aquestes setmanes s'està treballant per reemplaçar les dents de l'escut davanter, que actualment estarien inservibles. 

Què esperar? La tuneladora estarà aturada, com a mínim, fins a finals de maig.

  • La previsió de Territori és que les excavacions es reprenguin a finals de maig, i s'arribi cap a l'estiu del 2024 al pou de Mandri.
  • Allà, la tuneladora es revisarà de nou abans d'encarar els 1,6 quilòmetres pendents fins a l'estació de Lesseps.
  • Estava previst per a finals del 2024, però l'imprevist ha fet saltar pels aires el calendari. Pel que fa al final definitiu de les obres, la Generalitat no es mulla i evita posar una nova data, de moment. 

Context: El nou tram central de l'L9 suposarà un fort impuls al transport públic al nord i la perifèria de la capital catalana. Compartirà recorregut en alguns trams amb l'L10 i, entre les dues línies, augmentarà la demanda de 23 a 113 milions de viatgers cada any. També permetrà lluitar contra la contaminació, ja que traurà més de 8.000 vehicles de la circulació i evitarà 5.100 tones de CO₂ anuals.

D'altra banda. Aquest dissabte, 6 d'abril, un treballador ha resultat ferit mentre manipulava una grua en un pou de ventilació a les obres de l'L9 del metro.

  • Els fets s’han produït en el tram de les obres més proper a l’Hospital de Sant Pau, a tocar de la ronda del Guinardó. Els Bombers de Barcelona han hagut d’ajudar a rescatar l’home i traslladar-lo fins a l’exterior.
  • L’home ha estat traslladat a l’Hospital de Sant Pau en estat menys greu.