Barcelona i Àrea
Park Güell
Foto: Park Güell | Get Your Guide
Turisme

L'Ajuntament elimina d'internet el bus 116 per anar al Park Güell i es col·lapsen dues altres línies

Temps de lectura: 2 minuts
Park Güell
Foto: Park Güell | Get Your Guide

L'Ajuntament de Barcelona va treure d'internet el bus 116, saturat de turistes, com a mètode per arribar al Park Güell amb l'objectiu que en facin ús exclusivament els veïns. Ara, però, molts turistes utilitzen dues altres línies que també han quedat saturades.

Per què és important? Feia anys que els veïns de la Salut que viuen a la falda del Park Güell denunciaven que la mobilitat de l’entorn era molt complicada pel gran volum de turistes que van fins al parc. 

En detall: La mesura de l'Ajuntament ha funcionat pel que respecta a la línia de bus 116, que ja no es troba saturada de turistes. No obstant això, al consistori li ha sortit el tret per la culata perquè el resultat d'eliminar del 'Google Maps' aquesta línia ha fet que es congestionin unes altres línies que també tenen parada a tocar del Park Güell: la 24 i la V19.

  • Per als turistes, el 24 i el V19 són les opcions més ràpides en transport públic per arribar-hi, sense haver de fer una part del trajecte a peu.
  • El 24 surt des de plaça Catalunya i passa cada sis minuts, però sovint ja va ple des de la parada que hi ha a passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. La freqüència de pas del V19 és cada vuit minuts, des de la Barceloneta.

Què diuen? Segons informa Betevé, els veïns i usuaris diaris d'aquestes línies es queixen que els busos sempre van plens de turistes i això fa que moltes vegades no puguin entrar a l’autobús.

  • “Has d’esperar que passin fins a tres autobusos per entrar-hi i vas com en una llauna de sardines“, es queixa una veïna. 
  • Per als veïns, eliminar d'internet la línia 116 no era suficient i proposaven habilitar noves línies o augmentar la freqüència de pas de busos. Ara, s'ha demostrat que la solució de l'Ajuntament només solucionava el problema a curt termini.

Per acabar i per si no fos suficient, el diari britànic 'The Guardian' va decidir explicar la jugada als seus lectors, que ara ja estaran advertits de l’existència d’una línia d’autobús que és una bona manera d’apropar-se al Park Güell, encara que no els aparegui en el Google Maps.