Barcelona i Àrea
Port Barcelona
Foto: Port Barcelona | Europa Press
Sequera

Barcelona instal·larà una dessaladora flotant al Port per evitar portar aigua en vaixells

Temps de lectura: 1 minut
Port Barcelona
Foto: Port Barcelona | Europa Press

El port de Barcelona tindrà una gran dessaladora flotant per combatre la sequera a Catalunya i evitar, així, portar aigua amb vaixells si la situació s'agreuja.

En detall: El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha aclarit que amb aquesta mesura "es renuncia als vaixells de forma conscient".

  • Es tracta, segons la Generalitat, d'"una solució més econòmica, més sostenible i molt més estable pel que fa a la seguretat de l’abastament".
  • També s'instal·laran una dotzena més a la Costa Brava per abastir la zona de l'Empordà, la més afectada per manca de recursos hídrics. 

A la pràctica: Amb una inversió de 100 milions d'euros, la dessaladora instal·lada al port de Barcelona produirà 40.000 m3 d'aigua potable al dia, el 6% del consum de l'àrea metropolitana. Els vaixells, per la seva part, podrien transportar al dia 25.000 m3 de mitjana.

  • No obstant això, l’aigua d’aquesta dessaladora costarà un màxim de 6 euros el metre cúbic, comptant la inversió. És un preu molt inferior al que valdria portar-la en vaixells, uns 10 euros metre cúbic, segons explica el conseller.
  • En el cas dels municipis que depenen de l'embassament Darnius-Boadella, a l'Alt Empordà, la dotzena de les infraestructures costaran 10 milions i aportaran inicialment uns 8.000 m3 diaris, el 35% del consum local.

Què esperar? Tot i les pluges de l'últim mes, que han permès als embassaments de les conques internes guanyar 25 m3 d'aigua situant-se així al 18% de la seva capacitat, l'estat d'emergència encara es manté a tot el sistema dels rius Ter- Llobregat. 

Etiquetes: Barcelona Sequera