Cultura i Pantalles
La companyia de 'L'alegria que passa'
Foto: La companyia de 'L'alegria que passa' | Pau Cortina / ACN
Teatre musical

Dagoll Dagom prepara l'últim espectacle de creació: 'L'alegria que passa'

La companyia de 'L'alegria que passa'
Foto: La companyia de 'L'alegria que passa' | Pau Cortina / ACN

Dagoll Dagom comença a preparar el musical 'L'alegria que passa', de Santiago Rusiñol, que s'estrenarà el 4 de març al Teatre Poliorama.

Per què és important? 'L'alegria que passa' serà l'últim espectacle de creació de la companyia Dagoll Dagom.

Què sabem? L'espectacle, que s'estrenarà el març, compta amb la direcció de Marc Rosich, amb la direcció musical d'Andreu Gallén i la direcció coreogràfica d'Ariadna Peya.

  • El musical és una adaptació del text de Santiago Rusiñol en clau contemporani, és un mixt entre un text clàssic i una posada en escena contemporània.
  • La idea d'adaptar el text de Rusiñol la va tenir d'Anna Rosa Cisquella durant la pandèmia, quan els actors i les companyies no sabien si tornarien als escenaris.
  • L'obra inclou música trap i també reuneix actors joves i actors claus de la companyia Dagoll Dagom com per exemple, Mariona Castillo i Àngels Gonyalons, que va interpretar el paper de Blanca a 'Mar i cel' el 1988.

A més: La productora de la companyia, Anna Rosa Cisquella, afirma que haver treballat amb professionals diferents en els espectacles ha mantingut viva la companyia al llarg de gairebé 50 anys.

  • "Han passat molts anys, abans treballàvem sempre amb gent de la nostra edat, però en aquest últim pas donar l'ocasió a gent jove per, si surt bé, se'ls obrin portes, perfecte" ha dit Cisquella.

Argument: La història del musical tracta sobre la història d'una companyia teatral que visita un poble gris, monòton i industrial, que veu trencada la seva rutina per l'arribada d'un gran espectacle.

A partir d'ara: Dagoll Dagom preveu acomiadar-se del tot dels escenaris amb la reposició de 'Mar i Cel' el 2024 amb un nou elenc.

  • "Desgraciadament, les coses es van acabant", ha exposat Cisquella a l'ACN sobre les raons del comiat de la companyia