Cultura i Pantalles
La banda del barret de palla en el capítol 1000 de l'anime
Foto: La banda del barret de palla en el capítol 1000 de l'anime | Eiichiro Oda/Shueisha, Toei Animation
cultura friki

Què és One Piece? La sèrie que Gerard Piqué considera una obra d'art

La banda del barret de palla en el capítol 1000 de l'anime
Foto: La banda del barret de palla en el capítol 1000 de l'anime | Eiichiro Oda/Shueisha, Toei Animation

Gerard Piqué ha alegrat el dia a més d'un fan de la cultura friki o otaku. L'exdefensa del Barça ha publicat un tuit en què diu textualment que "One Piece és una obra d'art". La publicació en poc més de dues hores ja acumulava més de 10.000 retuits i més de 50.000 likes.

Què és One Piece? És un manga que va ser publicat per primera vegada l'any 1997 i que ja s'ha convertit en el més venut de tots els temps. En concret, ja acumula més de 500 milions de còpies venudes arreu del món, superant obres literàries com Harry Potter i només se situa per darrere de 'Superman' que n'ha venut uns 600 milions en els seus més de 80 anys de trajectòria.

Al detall: La seva versió animada (o anime) es va estrenar l'any 1999 i també acumula rècords en ser una de les sèries més longeves de la història. Ara com ara, acumula més de 1.040 capítols i sembla que encara queden uns quants anys per seguir gaudint de les aventures de la banda del barret de palla.

Amb xifres: 

  • One Piece és la sèrie de manga, (còmics japonesos), més venuda de la història, amb més de 500 milions de còpies. Superant al gegant de la indústria 'Bola de Drac' que es queda en 300.
  • L'obra es va publicar per primera vegada el 22 de juliol del 1997 i la seva versió animada ho faria dos anys més tard, el 20 d'octubre de 1999.
  • El manga es publica quinzenalment i, ara com ara, acumula 1.068 capítols. L'anime publica un episodi setmanalment i es troba en el 1.048.
  • El seu creador, Eiichiro Oda, va confirmar aquest mateix any que té previst finalitzar One Piece d'aquí a 3 anys, és a dir, el 2025. Tot i que la seva versió animada s'allargaria algun any més, ja que argumentalment se situa per darrere de l'obra escrita.
  • A part de la sèrie, s'han fet 15 pel·lícules, de les quals les últimes 5 s'han estrenat arreu dels cinemes espanyols. L'última, aquest mateix estiu sota el títol 'One Piece Film: Red'.

A més, l'obra ha tingut una principal transcendència entre el públic català. L'any 2006 aterrava One Piece, doblat al català a l'antic canal 3XL de la televisió pública catalana, i en poc temps es va convertir en tot un fenomen de masses. És més, la seva versió en català, ara com ara, té els primers 516 capítols doblats. Mentre que la versió espanyola, emesa al canal infantil de Telecinco, Boing, només arriba fins a l'episodi 263.

Doblatge. Un dels motius de l'èxit de l'anime a Catalunya és la selecció d'actors de doblatge de renom. Com per exemple, la veu de l'inconfusible Son Goku, interpretat per Marc Zanni, que interpreta el vicecapità de la tripulació, Rorona Zoro i també és el director de doblatge de la sèrie. Altres noms molt coneguts dins aquest món, com és la de Carles Lladó que interpreta el protagonista de la sèrie, Monkey D.Luffy.

Sinopsi: Monkey D. Luffy, el protagonista d'aquesta aventura, és un jove de 17 anys que es fa a la mar per perseguir el seu gran somni: convertir-se en el rei dels pirates aconseguint el tresor més gran del món, el One Piece. Al llarg d'aquesta odissea, el nostre protagonista, farà la volta al món i reclutarà una pintoresca tripulació que l'ajudaran a aconseguir el seu objectiu.