Cultura i Pantalles
Avatar: el sentit de l'aigua
Foto: Avatar: el sentit de l'aigua | Imatge de promoció
Estrenes

Vols veure l'última pel·lícula d'Avatar a màxima qualitat? T'expliquem com

Avatar: el sentit de l'aigua
Foto: Avatar: el sentit de l'aigua | Imatge de promoció

Un vídeo de TikTok del compte Xataka ha revelat el gran secret per poder veure Avatar: el sentit de l’aigua com cal, perquè et pot canviar la manera de veure la pel·lícula. 

Per què és important? Veure Avatar: el sentit de l’aigua amb la versió HFR et fa l'experiència més immersiva.  

Situació actual: El pròxim divendres 16 de desembre és una data marcada al calendari pels fans de les pel·lícules d'acció i fantasia. Avatar: el sentit de l'aigua, la segona part de la saga creada per James Cameron, s'estrena a les sales de cinema.

Context: El vídeo exposa que quan vagis al cinema i et compris l'entrada, t'asseguris de comprar la versió HFR (alta freqüència d'imatge), la versió amb una alta taxa de fotogrames per segon. 

  • HFR és un terme que s'utilitza en el món del vídeo per determinar als continguts que s'executen a una freqüència d'imatge superior a l'habitual de 24 fotogrames per segon (fps), associada al món cinematogràfic.

Què sabem? La pel·lícula Avatar: el sentit de l’aigua es pot arribar a veure fins a 48 fps. La trampa és que aquesta mesura canvia en funció de l'escena. 

  • És a dir, en les escenes més tranquil·les i pausades on hi ha poca acció el film es veu a 24 fps, mentre que en les escenes que hi ha moviment, baralles i acció és canvi a 48 fps.
  • Això fa que els detalls de les escenes es vegin millor, que els moviments dels personatges siguin més fluids, augmenta la profunditat de camp i dona la sensació que tens els personatges de la pel·lícula al teu costat. 

A la pràctica: No tots els cinemes disposen d'aquesta versió, és per això que és recomanable buscar per internet quins són els cinemes de la teva ciutat que disposen d'aquest model.