Cultura i Pantalles
James Cameron, durant l'estrena de la segona pel·lícula d'Avatar
Foto: James Cameron, durant l'estrena de la segona pel·lícula d'Avatar | EuropaPress
CINEMA

Cabia Jack a la fusta de 'Titanic'? Cameron fa un estudi científic per tancar el debat

James Cameron, durant l'estrena de la segona pel·lícula d'Avatar
Foto: James Cameron, durant l'estrena de la segona pel·lícula d'Avatar | EuropaPress

James Cameron, l’aclamat director de ‘Titanic’ i ‘Avatar’, ha fet un estudi científic per demostrar que Leonardo DiCaprio no cabia en la taula de fusta del final de la pel·lícula.

Per què és important? El final de Titanic és una de les qüestions que més ha perseguit al director durant la seva carrera. 

  • La pregunta de per què el Jack no pujava a la taula de fusta amb la Rose i evitava així morir ha preocupat els fans del film des de la seva estrena.

Context: Titanic és una de les pel·lícules més taquilleres i emblemàtiques de la història, i el seu 25è aniversari ha coincidit amb l’estrena de la segona part d’’'Avatar’, totes dues de James Cameron.

Què sabem? “Per posar fi a tot aquest assumpte”, James Cameron ha encarregat un estudi científic amb experts per provar que, tècnicament, DiCaprio no cabia en la taula.

  • “Hem elaborat una anàlisi forense exhaustiva amb un expert en hipotèrmia que ha reproduït la bassa de la pel·lícula”.
  • “Hem agafat a dos dobles amb la mateixa massa corporal que Kate i Leo, els hem col·locat sensors pertot arreu i fins i tot per dins, els hem ficat en aigua gelada i hem comprovat si podien haver sobreviscut mitjançant diversos mètodes, i la resposta ha estat que de cap manera podien haver sobreviscut els dos. Només un va poder sobreviure”.

A partir d’ara: Cameron espera amb aquest estudi finalitzar la polèmica del final de la seva pel·lícula, que ha explicat en diverses ocasions que era part del propòsit de la història.

  • “El Jack havia de morir, perquè és com Romeu i Julieta. És una pel·lícula sobre amor, sacrifici i mortalitat, i l’amor es mesura pel sacrifici”.

Background: Titanic va estrenar-se als cinemes el 19 de desembre de 1997 i, fins a l'arribada d'Avatar, també de Cameron, va ser el film més taquiller de la història.

Què esperar? Els resultats de l’estudi es mostraran a National Geographic al febrer, quan es reestreni la pel·lícula.

 

Etiqueta: Pel·lícules