Cultura i Pantalles
La cantant Chanel actua durant la XVI edició del festival Los40 Primavera Pop
Foto: La cantant Chanel actua durant la XVI edició del festival Los40 Primavera Pop | Europa Press
EUROVISIÓ

SloMO de Chanel: la millor cançó d'Eurovisió de la història, després de 10 anys

La cantant Chanel actua durant la XVI edició del festival Los40 Primavera Pop
Foto: La cantant Chanel actua durant la XVI edició del festival Los40 Primavera Pop | Europa Press

SloMo de Chanel encapçala l'ESC Top 250, la llista de les millors 250 cançons de la història d'Eurovisió, i desbanca Euphoria de Loreen, que portava liderant el rànquing des de feia 10 anys.

Per què és important? Es tracta d'un fet històric, ja que la cançó "Euphoria" de Loreen ocupava aquest lloc des del 2012, l'any en què la sueca va guanyar el festival europeu.

D'on venim? Chanel ja va fer història en la darrera gala d'Eurovisió quedant tercera, la millor posició d'Espanya en els darrers 27 anys.

  • La representant de Suècia Loreen va guanyar Eurovisió 2012 amb el seu èxit, Euphoria, quan es va convertir en un gran èxit a tot europa i va obtenir la segona millor puntuació de la història del certamen.

Què sabem? El portal belga Songfestival.be publica cada any les 250 millors cançons de tota la història del festival. 

  • A finals d'any s'obre la votació popular, en què cada 'eurofan', registrat prèviament, vota el seu top 10 cançons de tota la història d'Eurovisió amb el tradicional sistema de puntuació que s'utilitza en les gales.
  • La nit de Cap d'Any es publica la llista definitiva amb les 250 més votades.

Background: La cantant d'Olesa de Montserrat, Chanel, s'ha convertit en la primera candidata d'Espanya a guanyar aquest rànquing i no ha tardat a mostrar el seu agraïment a les xarxes socials.

A més, Dime de Beth ocupa la 8a posició, Quédate conmigo de Pastora Soler l'11a i Dancing in the raing de Ruth Lorenzo la 33a, entre d'altres candidates espanyoles.

Què esperar? La propera gal·la d'Eurovisió està prevista el maig de 2023 a Liverpool, Regne Unit, que acollirà el festival en nom d'Ucraïna, la guanyadora de l'última edició.

  • Eurovisió va anunciar recentment diversos canvis en el sistema de votació: Per primer cop en la seva història, espectadors de països de tot el món que no participen en el festival hi podran dir la seva i votar en línia.
  • A més, només el vot dels espectadors, i no el del jurat, decidirà quins països es classifiquen per a les semifinals del concurs.

 

Etiquetes: Música Eurovisió