Cultura i Pantalles
Un fotograma de la sèrie Rick and Morty
Foto: Un fotograma de la sèrie Rick and Morty | Adult Swim
polèmica

'Rick and Morty' en perill: acomiaden el cocreador de la sèrie per presumpta violència domèstica

Temps de lectura: 3 minuts
Un fotograma de la sèrie Rick and Morty
Foto: Un fotograma de la sèrie Rick and Morty | Adult Swim

Ricky and Morty és notícia i no positivament. La sèrie d'animació per adults es troba a l'ull de l'huracà en anunciar que han acomiadat a un dels seus creadors: Justin Roiland. Segons ha explicat a les xarxes socials Adult Swim, productora de la ficció, l'empresa ha finalitzat la seva relació a causa de càrrecs greus que se li imputen al creador de la sèrie.

Què en sabem? Justin Roiland és acusat de violència domèstica amb danys físics cap a la seva exparella. Els fets van tenir lloc el gener de 2020 i van ser denunciats per la mateixa víctima.

    • El mateix 2020 l'acusat va entrar a presó i va ser alliberat després de pagar una fiança de 50.000 dòlars.
    • Aquest cas no havia sortit a la llum fins a l'audiència judicial d'aquest mes i, per això, Adult Swim no havia pres la decisió d'acomiadar-lo abans.
    • L'audiència prèvia va tenir lloc fa uns dies i el judici encara no té data, però la condemna pot arribar fins als set anys de presó.

 

Per què és important? Rick and Morty és la sèrie d'animació per adults més famosa que hi ha actualment i perdre un dels seus creadors li passarà factura. A més, Justin Roiland, no només s'encarregava d'elaborar els guions, sinó que també posava veu als seus dos protagonistes en la versió original. Faltarà veure qui es posarà a la pell d'en Rick i en Morty a partir d'ara.

Tot i això, els fans poden estar tranquils perquè la continuïtat de la sèrie no penja d'un fil, ja que després de sis temporades emeses, Adult Swim té un contracte blindat per produir fins a un total de 10 temporades (com a mínim).

A més, la pèrdua de Justin Roiland no només esquitxa la sèrie estrella d'Adult Swim, sinó que també afectarà altres produccions com Solar Opposites que fa 3 temporades que és a Hulu, propietat de Disney i també n'és cocreador. A Koala Man, una altra ficció de Disney+, també posa veu a un dels personatges i estava involucrat en el procés creatiu.

Al detall: Rick and Morty va estrenar-se el 2013 per Adult Swim sota la direcció i creació de Dan Harmon i Justin Roiland.

  • Ara com ara a Espanya es pot veure a Netflix i HBO, tot i que aquesta última plataforma és qui té els drets de la sèrie i totes les temporades actualitzades.
  • La sèrie ha rebut diferents premis com els IGN Awards i ha guanyat diversos Grammy a millor sèrie d'animació.
  • La seva popularitat és tan alta que en la ficció han aparegut personatges com Barack Obama o Elon Musk, entre altres.
  • També gaudeix de diferents línies de roba d'edició limitada amb empreses com Inditex o H&M.

Sinopsi: Rick and Morty explica les peripècies d'un avi que és un geni científic i el seu net que viatgen per l'univers a la recerca d'aventures. La sèrie d'animació per adults té un humor molt irreverent i àcid, però tracta temes profunds i d'actualitat des d'una perspectiva diferent.