Cultura i Pantalles
Wismuchu i Biyin
Foto: Wismuchu i Biyin | YouTube
Polèmica

Guerra entre youtubers: comentaris nazis, insults i acusacions

Temps de lectura: 2 minuts
Wismuchu i Biyin
Foto: Wismuchu i Biyin | YouTube

La polèmica està servida a YouTube. Les xarxes assenyalen una youtuber per haver fet comentaris nazis, racistes i d'insultar la mare del nen Yéremi Vargas, desaparegut a Gran Canarias el 2007. 

Què en sabem? Les xarxes socials estan bullint a causa de la polèmica que s'ha creat arran d'uns comentaris nazis i racistes d'una creadora de contingut de YouTube que va escriure fa una dècada. 

  • La youtuber Sara Biyin és la protagonista de la polèmica. 
  • Biyin està assenyalada pels usuaris d'internet per haver fet comentaris nazis, racistes i fins i tot, rient-se de la desaparició del nen Yérami Vargas. 
  • La polèmica ha arribat al punt més alt quan la youtuber ha fet unes declaracions durant un dels seus directes, on ha acusat un altre youtuber anomenat Wismichu de ser un maltractador o abusar de menors. 

En detall: Ismael Prego, conegut com a Wismichu, ha fet un fil a Twitter de catorze missatges on es defensa de les acusacions i ataca la youtuber que s'ha referit a ell. 

  • "Vaig decidir començar a allunyar-me d'aquesta gent. Viuen obsessionats amb els números, de què tenen a internet i no s'adonen que el que és realment important està fora de xarxa".

  • "Aprofito per comentar que aquestes suposades acusacions i denúncies de menors de les quals m'he de defensar han estat demostrades com a falses pel jutjat penal de Barcelona i amb una exhaustiva investigació informàtica dels Mossos". 

Situació actual: Després de l'atac de Biyin, els usuaris d'internet han sortit en defensa de Wismichu han recuperat missatges de la youtuber de fa anys on escriu comentaris racistes, nazis o es riu de la desaparició de Yéremi Vargas, enfrontant-se fins i tot a la mare del nen desaparegut a través de Twitter.