Cultura i Pantalles
El director de cinema Albert Serra
Foto: El director de cinema Albert Serra | ACN
Cinema

'Pacifiction', d'Albert Serra, s'emporta dos Cèsar: millor actor i millor fotografia

Temps de lectura: 2 minuts
El director de cinema Albert Serra
Foto: El director de cinema Albert Serra | ACN

'Pacifiction', d'Albert Serra, ha rebut el premi Cèsar al millor actor per Benoît Magimel i la millor fotografia per Artur Tort.

Per què és important? El film del director català ha rebut així dos dels nous premis als quals estava nominats a la 48a edició dels guardons de l’Acadèmia de les Arts i Tècniques del Cinema de França, que s’han celebrat aquest divendres a l'Olympia de París.

A més: Per la seva part, la coproducció catalana ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, ha guanyat el guardó en la categoria de millor film estranger.

  • 'La noche del 12' ha estat la gran triomfadora de la nit i ha rebut, entre d’altres, els premis a la millor pel·lícula, a la millor direcció per Dominik Moll i al millor guió adaptat.

Al detall: ‘Pacifiction’, d’Albert Serra, havia rebut nou nominacions als Premis César a les categories de millor pel·lícula, director, actor, fotografia, so, música, vestuari, direcció artística i efectes visuals.

  • El film s’ha endut dos premis al millor actor per Benoît Magimel i a la millor fotografia per Artur Tort. Magimel ha agraït emocionat el guardó i Tort ha dit que és un gran honor estar aquí i rebre aquest reconeixement de l’Acadèmia de les Arts. "És extraordinari per nosaltres", ha manifestat Tort.

D'on venim? El film 'Pacifiction' arribava a la gala francesa després d’aconseguir a principis de febrer tres premis de l'Associació de Crítics de Cinema de París.

  • En concret, l'última cinta del realitzador català va ser la més ben valorada en els àmbits de disseny de producció, a càrrec de Sebastian Voler, fotografia, responsabilitat d'Artur Tort, i interpretació masculina, que va recaure en l'actor francès Benoît Magimel.
  • Així mateix, 'Pacifiction' ha rebut tres Lumière i tres Gaudí aconseguits a finals de gener: millor pel·lícula en llengua no catalana, a més del de direcció artística i fotografia. 
Etiqueta: Cinema