Cultura i Pantalles
Responsables de la Guia Michelin i part dels xefs que coordinaran la cerimònia del 2024
Foto: Responsables de la Guia Michelin i part dels xefs que coordinaran la cerimònia del 2024 | Guillem Roset / ACN
Gastronomia

La gala de la Guia Michelin 2024 se celebrarà a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Responsables de la Guia Michelin i part dels xefs que coordinaran la cerimònia del 2024
Foto: Responsables de la Guia Michelin i part dels xefs que coordinaran la cerimònia del 2024 | Guillem Roset / ACN

Barcelona ha estat la ciutat escollida pels organitzadors de la Guia Michelin per acollir la pròxima gala de l'any 2024.

Per què és important? Aquest és un dels esdeveniments de la gastronomia més rellevants i de major projecció a Espanya i Portugal, mentre que Barcelona és la ciutat que compta amb més Estrelles Michelin.

En detall:

  • La candidatura sota la campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona” impulsada per Turisme de Barcelona s'ha imposat a la resta.
  • Barcelona pren el relleu així a Castella-la Manxa en una nova edició que tindrà lloc el 28 de novembre de 2023 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).
  • L’edició de Barcelona serà la primera en la que es presenta la selecció de restaurants d’Espanya sense la representació de Portugal, que comptarà amb una gala pròpia.

A més: A banda del CCIB, hi haurà altres espais de la ciutat que seran utilitzats per a la resta de cites abans de la cerimònia, com ara la presentació dels Xefs que cuinaran al sopar de la gala, capitanejats per Jordi Cruz, els Germans Torres i Paolo Casagrande.

En xifres:

  • Barcelona és la ciutat que compta amb més Estrelles, en total 25 a més dels 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l’edició de la Guia MICHELIN Espanya i Portugal del 2023.
  • En concret, 3 restaurants amb tres Estrelles MICHELIN, 5 amb dues Estrelles MICHELIN, 16 amb una Estrella MICHELIN, 1 amb Estrella Verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

Els motius:

  • Un dels motius pels quals Barcelona ha guanyat la candidatura és la projecció de la identitat de la seva gastronomia que fusiona tradició amb cosmopolitisme, innovació i creativitat, asseguren fonts municipals.
  • Pels organitzadors, la ciutat de Barcelona reuneix els requisits idonis per acollir un esdeveniments com la MICHELIN i han valorat l’esperit emprenedor i de projecció que es manifesta a les arts, al pensament, a l’arquitectura local, i per descomptat també a la gastronomia.

Previsions: La gala se celebrarà el 28 de novembre de 2023 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).