La Jungla
Imatge de les pintades
Foto: Imatge de les pintades | Futuro Vegetal
Televisió

Atac vandàlic al restaurant de 'MasterChef' amb "greus danys materials"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de les pintades
Foto: Imatge de les pintades | Futuro Vegetal

Activistes de Futuro Vegetal han llançat pintura i han provocat destrosses al restaurant de MasterChef durant el dia de Sant Valentí com a protesta climàtica, amb la intenció d’exigir la fi de les subvencions a la ramaderia. Els fets s’han produït al migdia del 14 de febrer, durant el torn dels dinars.

Context: Futuro Vegetal es defineix com un col·lectiu de desobediència civil i acció directa que lluita contra la crisi climàtica mitjançant l’adopció d’un sistema agroalimentari basat en plantes.

Al detall: El restaurant del famós programa de cuina de RTVE ha rebut el vandalisme quan els comensals començaven els primers plats especials del dia de Sant Valentí.

  • Els activistes han vessat pintura de tempera per tot el saló principal.
  • A més, han tacat el logo del programa, el terra i algunes taules buides amb temperes vermelles i negres, colors distintius del col·lectiu.
  • Un dels activistes també ha col·locat adhesius en una cantonada del saló principal, amb el missatge: “772 dies per evitar el col·lapse climàtic”.

En profunditat: Segons fonts policials, la Policia Nacional ha detingut a quatre activistes del col·lectiu acusats de causar danys.

  • Els danys estarien valorats per un valor d’entre 10.000 i 30.000 euros.

Què diu 'Futuro Vegetal': En un comunicat difós després de cometre l’acció, Futuro Vegetal ha assenyalat que forma part d’”una campanya de disrupció pacífica per exigir la fi de les subvencions a la ramaderia i un sistema alimentari basat en plantes”.

Què diu el restaurant: Minuts després dels fets ocorreguts, el local de MasterChef s’ha pronunciat a Twitter.

  • Els responsables del restaurant han condemnat l’acte: “Condemnem i rebutgem enèrgicament l’acte vandàlic que ha tingut lloc al nostre local. L’acte s’ha traduït en greus danys materials i atempta contra els treballadors i clients del nostre restaurant”.