La Jungla
Álex O'Dogherty, a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Álex O'Dogherty, a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Álex O'Dogherty, a 'La fàbrica' de Rufián: càsting a 'Masterchef', Catalunya i un dard a Arrimadas

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Álex O'Dogherty, a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Álex O'Dogherty, a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Álex O'Dogherty és el convidat d'aquest diumenge a La fàbrica de Gabriel Rufián. L'actor està de gira amb la seva obra Imbécil, i fa una parada a 8tv per parlar, entre d'altres, de política i actualitat.

En detall: Llibertat d'expressió, Vox, Inés Arrimadas, Catalunya... i les dues ofertes fallides per participar a Masterchef Celebrity. Amb Rufián, aquestes són totes les coses que ha explicat l'artista andalús.

Què diu Álex O'Dogherty?

  • "El moment polític actual és terrorífic. Veig poca voluntat d'entesa i molt mala intenció de mentir i manipular la gent".
  • "Costa que els artistes se signifiquin pel preu que es paga, que t'insultin... Mira Willy Toledo, dels millors actors d'Espanya. Molts s'ho pensen ara".
  • "Vox té un llenguatge molt perillós. Han descobert un llenguatge incendiari que els funciona, i han aconseguit que gent d'esquerres els voti".
  • "Sembla que cridin a les armes, tant els uns com els altres. Entenc que la política està al servei del poble, i cada cop els veig més al servei d'ells mateixos".

A més, ha fet una crida al diàleg com a única via per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Diu que el referèndum "podria ser una bona opció si realment fos plantejat", tot i que no visualitza una sortida que satisfaci tothom. "Us desitjo bona sort", expressa.

Un altre apunt: Amb Raquel Hervás i el seu Joc de la política, Álex O'Dogherty recorda el salt a la fama amb Camera Café i relaciona polítics amb l'estereotip de personatges que hi ha a qualsevol empresa. Com Pedro Sánchez –"el que van fer fora però torna"–, Pablo Iglesias –"el de manteniment, me l'imagino amb un tornavís i una granota"– o Isabel Díaz Ayuso –"la que cala foc (a l'oficina)"–. Sobre Inés Arrimadas, contundent: "La que fot merda".

Per acabar: O'Dogherty també ha fet una revelació televisiva. Ha assegurat que l'han trucat dues vegades de TVE per fer els càstings de Masterchef Celebrity. "Vaig fer unes papas con chocos, una truita de gambes... Hi he anat dos cops i m'han agafat zero". I la gran sorpresa: Rufián diu que hi voldria participar. Dels focs al Congrés, als fogons de la tele. Potser no hi ha tanta diferència.