La Jungla
Jesús Cintora a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Jesús Cintora a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Cintora desbarra de Tornero, expresident d'RTVE: "Va anar al Congrés a arrossegar-me"

Barcelona.
Jesús Cintora a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Jesús Cintora a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Jesús Cintora és el convidat d'aquest diumenge a La fàbrica de Gabriel Rufián. Com als seus programes, el periodista parla a 8tv de la corrupció del poder, siguin monarques o polítics. Sense oblidar que això li ha costat la feina en més d'una ocasió.

Què sabem? Al programa de Rufián, Cintora ha recordat que el 2021 TVE va decidir fer-lo fora, sense cap mena d'explicació, i cancel·lar el seu programa d'actualitat Las cosas claras. En responsabilitza José Manuel Pérez Tornero, que aleshores era president de RTVE.

Què diu Jesús Cintora?

  • "El cap que hi havia a TVE no em va donar cap explicació. Aquell tal Tornero, vaig haver de demanar jo anar a parlar amb ell després que es filtrés que em feien fora".
  • "Va anar al Congrés i em va arrossegar per terra, utilitzant arguments com no sé què de l'info timing. Surt al carrer i digues això a la gent, ningú sap què és".
  • "Al final hi ha bons programes i dolents, que menteixen o diuen la veritat, gent que deixa anar argumentari de partits polítics o gent que intenta complir criteris de pluralitat i servei públic"

A més, aquesta no és la primera vegada que li tanquen un programa o l'aparten de presentador. Una cosa similar va passar quan conduïa Las Mañanas de Cuatro.

  • "Quan feia Las Mañanas, vam passar d'un 4% a una mitja del 13% o 14%. Em van treure i governava Rajoy".
  • "Ara m'han tret de TVE i hi ha un govern progressista. M'envien al carrer sense dir si he fet alguna cosa malament".
  • "Fa pudor que et treguin fent bona audiència i una feina digna".
  • "En directe m'ha amenaçat algun dirigent polític, i n'hi ha que per darrere han negociat el meu cap i m'han entregat".
  • "M'han arribat a dir que el meu cap es posa a la negociació del Poder Judicial d'Espanya. És terrible".

Tot i això, Cintora recorda que el periodisme té l'obligació d'explicar assumptes silenciats durant anys, i posa especial atenció en la monarquia. Diu que és "inconcebible tenir un Cap d'Estat corrupte", i que el fet que hagi marxat a un país del Golf no acaba amb el problema. "No sabem quants diners té, està protegit per un traficant d'armes, i se li concedeix impunitat. Tenim molt on avançar", apunta.

Per acabar: Cintora lamenta que denunciar les corrupteles de la monarquia o els abusos dels poderosos sigui un problema pels periodistes a Espanya. Si algú assenyala aquestes males praxis des d'un mitjà de comunicació, es posaran en marxa per aconseguir "desacreditar-lo" i que res no canviï.