La Jungla
La periodista Julia Otero
Foto: La periodista Julia Otero | TVE
Televisió

Julia Otero torna a TVE i commou després del càncer: "M'era igual estar viva o morta"

Barcelona.
La periodista Julia Otero
Foto: La periodista Julia Otero | TVE

Julia Otero compta les hores per la seva tornada a la televisió, aquest dimarts a la nit de la mà de TVE. La veterana presentadora es col·locarà al capdavant de Días de tele, un nou format que recordarà moments televisius icònics de la petita pantalla.

Què sabem? Abans de l'estrena, Otero ha ofert una llarga entrevista al diari El País. Una peça que havia de promocionar Días de tele, però que ha acabat esdevenint una conversa sobre el càncer de còlon que va superar el 2021. Després de la malaltia, encara té per davant cinc anys de revisions cada tres mesos. Diu que ara tot li importa una mica menys que abans.

Què diu Julia Otero?

  • "Passa quan estàs a punt o amb perspectives de morir-te. Si em troben una metàstasi, a lo millor em queden dos anys o menys".
  • "M'estic decebent a mi mateixa. Al principi creia que, si me'n sortia, seria valenta per fer altres coses".
  • "Estic fent el que vaig jurar que no faria, treballant més que abans. Dies eterns que no convenen a la meva salut".
  • "Va arribar un punt que m'era igual estar viva o morta. Tothom parla de cansament, és pitjor".
  • "T'abandona l'alè vital. La quimioteràpia pot portar-te a la sensació que estar viu o mort no sembli molt diferent".
  • "Veus com et vas deteriorant, et surten nafres, et sagna el nas, la llengua...".
  • "Sents aquella indiferència davant la vida. Si et diuen que si pitges un botó et mors, penses que tampoc no passa res".

En detall: Abans del càncer de còlon, Otero ja s'havia sotmès a nombroses operacions d'importància. "Em falta la melsa, la vesícula, la tiroide, 40 centímetres d'intestí...em falta de tot!", bromeja al mateix temps que assenyala els pocs anys que creu que li queden. Arriba a afirmar que va viure alguna cosa semblant com el seu propi funeral quan va anunciar que patia un tumor. "Dins d'allò macabre, va ser agradable llegir el que vaig llegir".

A més, la periodista viu la seva tornada a la petita pantalla "com un examen", diu literalment. "Potser sigui l'última carta que tinc per fer tele", apunta a El País. Una oportunitat a TVE amb un gran format que combinarà entreteniment, actualitat i entrevistes. "Entre sis o set convidats", explica Otero, i unes 200 persones al públic.

Per acabar: Días de tele s'estrena a La 1 de TVE aquest dimarts, dia 17 de gener. Rosa López com a guanyadora de la primera edició d'OT, l'atemptat contra les Torres Bessones de Nova York, els Jocs Olímpics de Barcelona 92 o l'actuació de Chanel a Eurovisión són alguns dels moments històrics que Otero recordarà amb Carolina Iglesias. Això i més a les 22:50 hores de dimarts, després del Telediario.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: RTVE Televisió