La Jungla
Samanta Villar a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Samanta Villar a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Samanta Villar denuncia que Évole no tingui programa a TV3: "Toni Soler sí, que és col·lega"

Barcelona.
Samanta Villar a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Samanta Villar a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Samanta Villar és la convidada d'aquest diumenge a La fábrica de Gabriel Rufián. Quatre mesos després d'agafar les regnes d'A media mañana de RNE, la locutora detalla a 8tv les pressions polítiques que rep a la ràdio pública.

Què sabem? Directora i presentadora del segon matinal de RNE des del passat mes de setembre, aquests quatre mesos han estat temps suficient perquè hagi experimentat algunes intromissions. "A la televisió treballava amb més llibertat, i a la ràdio pública sento la pressió dels polítics", afirma Villar en l'entrevista amb Rufián.

Què diu Samanta Villar?

  • "Aquí m'adono que la Moncloa està al carrer del costat, ens escolten cada matí i estan pendents de quins temes toquem i com els enfoquem".
  • "Hi ha assessors que truquen quan no els agrada una entrevista. M'he trobat algun cap de comunicació que es queixa i diu: "Això no és una entrevista, és una emboscada". Per mi és molt sorprenent".
  • "Això vol dir que durant anys no es s'han fet entrevistes incisives, i de cop els sembla il·legítim que se'n facin i es creuen amb el dret de queixar-se".

A més, ha denunciat que aquest tipus de pressions existeixen a tots les cadenes públiques. A TVE, però també a TV3.

  • Exemple d'això, reflexiona Villar, és que la televisió catalana no ha comptat mai amb Jordi Évole de presentador: "Encara no té un programa a TV3, oi? El millor periodista d'Espanya, ho ha provat més d'un cop. No és normal que, en un país tan petit com Catalunya, a un periodista així no se li doni un programa".
  • Un suposat veto que, segons la locutora, contrasta amb la situació de Toni Soler als mitjans públics. Després que Rufián hagi opinat que Polònia és "motiu d'orgull" pels catalans, Villar sentencia: "Però el fa Toni Soler, que és col·lega vostre. On va el business? Que es riguin de nosaltres, mentre els diners estiguin entre amics...".

Per acabar: Després de tota una vida dedicada al periodisme, Samanta Villar ha pensat que seria interessant entrar en política. Feminista d'esquerres, està a favor d'un referèndum a Catalunya (opina que hi podria haver consulta fins i tot abans que acabi la legislatura), la gestació subrogada (amb limitacions) i la Llei Trans. "M'han temptejat", assegura sense dir el nom del partit. Tot i que en descarta un, Ciutadans. Una aventura que té més de somni que de realitat: "Sempre dic el que penso, no sé si m'aniria molt bé". Voldria fer "coses boniques per la gent", però lamenta que la gestió a les institucions sigui complicada: "Soc impacient, i amb aquestes estructures tan lentes i farragoses no duraria ni dos dies".