La Jungla
Amarna Miller a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Amarna Miller a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Amarna Miller, contra el Ministeri d'Igualtat: "Emprendré accions legals"

Barcelona.
Amarna Miller a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Amarna Miller a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Amarna Miller és la convidada d'aquest diumenge a La fábrica de 8tv. Amb Gabriel Rufián, l'activista i exactriu de pel·lícules porno ha promocionat el seu llibre Vírgenes, esposas, amantes y putas i ha fet un anunci important: emprendrà accions legals contra el Ministeri d'Igualtat.

Què sabem? Amarna Miller, sense ella saber-ho, va formar part d'una exposició a la tardor, coincidint amb el Dia Mundial contra el Tràfic de Dones i Nens. Una mostra artística molt polèmica, amb fotografies i textos, i amb acusacions molt greus contra ella. Se'n va assabentar perquè els seus seguidors van avisar-la per xarxes socials.

Què diu Amarna Miller?

  • "Estic emprenent accions legals contra el Ministeri d'Igualtat".
  • "Em van arribar missatges de seguidors, que havia d'anar a l'estació d'Atocha perquè hi havia una exposició on es parlava de mi".
  • "A terra hi havia un rotllo de paper amb trossos d'entrevistes i afirmacions. Hi havia el meu nom, deien que estic a favor de la pedofília i la violació i que faig flac favor al feminisme".
  • "Algú va crear aquesta exposició, patrocinada pel Ministeri d'Igualtat. O sigui que el ministeri ho va veure i aprovar".
  • "Lògicament, ho he portat als advocats i emprendrem accions contra això. La Justícia dirà".

A més, assegura que ara ja no demanaria el vot per Podem. Lamenta sentir-se "decebuda", com moltes persones de la seva edat, per una "promesa de canvi que no ha passat", i diu que està vivint aquest procés com una ruptura: "Prometien reformes constitucionals que eren complicades. Ara tinc el cor una mica trencat, quan m'hagi passat tornaré a pronunciar-me políticament".

Per acabar: Amarna Miller recorda que de petita no va tenir referents feministes. En part, d'aquí surt la motivació del seu llibre. "Explico què m'hauria agradat saber de nena i que altres no ho pateixin", apunta. Com la relació tòxica que va viure amb 20 anys, amb maltractament físic i psicològic. "No és només la imatge del marit borratxo que pega la dona amb una cadira i ella té un ull de vellut. Jo no m'identificava amb això, i per això vaig trigar tant a dir que era maltractament". Una experiència per la qual va començar a anar a un psicòleg. Ho recomana a tothom: "He après que és igual el que passi, si aprens a gestionar-ho podràs surfejar l'onada".