La Jungla
'Planta baixa' ha fet sonar 'Rata de dos patas' amb la imatge de Carles Puigdemont
Foto: 'Planta baixa' ha fet sonar 'Rata de dos patas' amb la imatge de Carles Puigdemont | Twitter
Televisió

Enrenou amb 'Planta baixa': mostren Puigdemont i sona 'Rata de dos patas', TV3 demana perdó

Barcelona.
'Planta baixa' ha fet sonar 'Rata de dos patas' amb la imatge de Carles Puigdemont
Foto: 'Planta baixa' ha fet sonar 'Rata de dos patas' amb la imatge de Carles Puigdemont | Twitter

Errada garrafal aquest dijous a la tarda a Planta baixa. Durant un pas a publicitat, Agnès Marquès ha anunciat que a la tornada parlarien de Carles Puigdemont i la seva situació processal. Ben gran, apareixia en pantalla una imatge de l'expresident de la Generalitat, i de fons la cançó Rata de dos patas de Paquita la del Barrio. TV3 ha demanat perdó.

Què sabem? Tot plegat ha passat quan faltaven menys de deu minuts per les sis de la tarda. Planta baixa ha mostrat la fotografia de Puigdemont i ha començat a sonar la desafortunada melodia. La lletra és de sobra coneguda. "Rata inmunda, animal rastrero, escoria de la vida, adefesio mal hecho. Infrahumano, espectro del infierno, maldita sabandija...", s'ha pogut sentir a mesura que la càmera enfocava, cada cop de més a prop, la cara de l'expresident.

En detall: Aquest és el moment, que han captat diversos espectadors, entre ells el col·laborador de 8tv Sergi Maraña:

Reaccions: En pocs minuts, les xarxes socials s'han omplert de comentaris d'espectadors indignats amb el programa. Un munt de missatges que han generat més tard una resposta de Planta baixa, per boca d'Agnès Marquès, en forma de disculpa.

Perdó del programa i TV3. Marquès ha explicat que la intenció del programa era fer sonar cançons de despit a cada tall de publicitat, el dia que l'actualitat s'ha vist eclipsada pel nou hit de Shakira contra Gerard Piqué. Però l'experiment no ha sortit bé, i la presentadora s'ha disculpat amb Puigdemont i l'audiència. La televisió pública també s'hi ha sumat.

  • "Quan diem, "coses del directe", és perquè el directe té moltes coses. Sobretot en un equip on hi ha 70 persones per la realització".
  • "A l'Òscar Broc avui li hem demanat, "a les anades i tornades a publicitat, posa cançons de despit com la de Shakira". Tu n'has posat una de les més paradigmàtiques, de Paquita la del Barrio".
  • "I què ha passat? Hem anunciat que el següent tema era de Carles Puigdemont i hem fet una panoràmica amb la seva cara. Una mala coincidència, són coses que poden passar i no ens ha agradat".

Per acabar: Més enllà de la polèmica amb Puigdemont i Planta baixa, el nom de la persona que aquest dijous ha fet córrer rius de tinta, després de fer-la grossa, és el de Shakira. La nova cançó de la cantant colombiana i Bizarrap suma més de 45 milions de reproduccions a YouTube en menys de 24 hores. Un tema que carrega contra Piqué, Clara Chía i Montserrat Bernabeu, la mare de l'exfutbolista, i que ha provocat un terratrèmol de magnitud planetària a les xarxes socials.