Cultura i Pantalles
Blanca Paloma en el segon assaig
Foto: Blanca Paloma en el segon assaig | RTVE
Eurovisió

Tot a punt per a Eurovisió: aquests són els principals candidats a guanyar

Temps de lectura: 3 minuts
Blanca Paloma en el segon assaig
Foto: Blanca Paloma en el segon assaig | RTVE

Comença la setmana més esperada pels eurofans, els seguidors del festival d'Eurovisió. El certamen entra en la seva recta final. Aquest dissabte es disputarà la final del festival. Aquests són els principals candidats a guanyar el micròfon de vidre europeu. 

Per què és important? Eurovisió és un dels esdeveniments més seguits a escala mundial. Les seves xifres d'audiències baten rècords en cada edició que se celebra. 

Quan i on se celebra Eurovisió? 

El festival d'enguany se celebra a la ciutat anglesa de Liverpool, al Regne Unit. S'hauria d'haver celebrat a Ucraïna, ja que va ser el país guanyador en l'anterior edició, però per culpa de la guerra el país britànic, que va quedar en segona posició, és l'encarregat d'acollir els cantants dels diferents països europeus. 

Quan? El tret de sortida del festival va ser aquest passat diumenge amb la catifa turquesa, on tots els participants van desfilar per presentar les seves propostes. 

  • Aquests dimarts 9 i dijous 11, tindran lloc les dues semifinals. Les gales començaran a les 21:00, hora catalana, i es podran seguir a través de TVE, a La 2.
  • La gran final d'Eurovisió serà aquest dissabte dia 13 de maig a partir de les 21:00. La 1 de televisió espanyola retransmetrà en directe tota la cerimònia.

On? La 67a edició del festival d'Eurovisió tindrà lloc a l'estadi M&S Bank Arena de Liverpool. És la primera vegada a la història que el país vencedor de l'any anterior no organitza l'esdeveniment. 

Qui representa a Espanya? 

La valenciana Blanca Paloma ha estat l'escollida per representar Espanya. La cantant va guanyar el Benidorm Fest, el concurs que escollia el representant espanyol per l'edició d'aquest any d'Eurovisió. 

En detall: Eaea és la cançó que defensarà Blanca Paloma sobre l'escenari de Liverpool. Un tema flamenc amb ritmes moderns. El que destaca més de la representant espanyola d'aquest any és la gran qualitat de veu que té i que deixa sense paraules a tots aquells que l'escolten.  

  • La cantant està acompanyada a l'escenari de cinc ballarines i cantants. 

Com? Han sortit les a la llum imatges dels primers assajos de la candidata espanyola. Tot apunta que la seva posada en escena serà la mateixa que va presentar al Benidorm Fest. 

  • Les llums i el fum seran una peça clau en la posada en escena de Blanca Paloma. A més, unes estructures amb diferents filaments vermells seran les protagonistes sobre l'escenari, juntament amb la cantant i la seva indumentària. 
  • Blanca Paloma vestirà pantalons i botes blanques. El que destaca més de la seva vestimenta és la part de dalt, un cosset vermell que representa una armadura. 

Qui guanyarà Eurovisió 2023? 

El festival de la cançó és un dels esdeveniments on el guanyador és tot un misteri fins al final. Tot i que, durant les setmanes prèvies a les celebracions, els eurofans i la premsa especialitzada ja apunten als favorits de cada edició.

Previsions: Aquestes són les candidatures que tenen més opcions a guanyar el festival, i sí, hi ha la candidatura espanyola entre elles.

  • Suècia amb Tatto de Loreen. 

 

 

  • Finlàndia amb Cha Cha Cha de Käärijä. 

 

 

  • França amb Évidemment de La Zarra. 

 

 

  • Espanya amb Eaea de Blanca Paloma.