Cultura i Pantalles
La cantant Blanca Paloma actua durant un esdeveniment de comiat abans del seu viatge a Liverpool
Foto: La cantant Blanca Paloma actua durant un esdeveniment de comiat abans del seu viatge a Liverpool | Fernando Sánchez / Europa Press
Eurovisió

Qui guanyarà Eurovisió 2023? Així estan les apostes abans de la final

Temps de lectura: 2 minuts
La cantant Blanca Paloma actua durant un esdeveniment de comiat abans del seu viatge a Liverpool
Foto: La cantant Blanca Paloma actua durant un esdeveniment de comiat abans del seu viatge a Liverpool | Fernando Sánchez / Europa Press

Aquest dissabte a la nit se celebrarà la gran final del festival d'Eurovisió 2023, la cita més esperada pels eurofans. Tot i que les apostes no tenen per què ser un factor definitiu per guanyar el festival, sí que donen una pista clara de quina és la candidata preferida que podria endur-se el micròfon de vidre aquesta 67a edició.

Per què és important? Eurovisió és un dels esdeveniments més seguits a escala mundial. Les seves xifres d'audiències baten rècords en cada edició que se celebra.

On? El festival d'enguany se celebra a la ciutat anglesa de Liverpool, al Regne Unit. Hauria d'haver tingut lloc a Ucraïna, ja que va ser el país guanyador en l'anterior edició, però per culpa de la guerra el país britànic, que va quedar en segona posició, és l'encarregat d'acollir els cantants dels diferents països europeus. 

Quan? La gran final d'Eurovisió serà aquest dissabte dia 13 de maig a partir de les 21:00. La 1 de televisió espanyola retransmetrà en directe tota la cerimònia.

Qui guanyarà Eurovisió 2023? 

  • La favorita de les cases d'apostes continua sent la representant sueca, Loreen, amb un 51% de possibilitats de guanyar, segons Eurovisionworld.com.
  • En segona posició segueix el finlandès Käärijä i el seu Cha cha cha amb un 20% de probabilitats de victòria.
  • Després d'ell apareixen els ucraïnesos Tvorchi que tenen un 6% de possibilitats de revalidar el premi.
  • En quarta posició hi ha la representant d'Israel, Noa Kirel, amb el seu tema Unicron. Un tema que, després de la seva actuació a les semifinals, ha recordat molt a l'actuació passada d'Espanya. La coreografia ha recordat a la de Chanel i així ho van deixar clar molts eurofans a través de les xarxes.
  • Tancant el Top 5 de les apostes hi ha la representant d'Espanya, Blanca Paloma amb el seu Eaea. Tot i haver pujat en algunes cases d'apostes, segueix amb un 3% de possibilitats de victòria.

A més, la intel·ligència artificial també ha dit la seva sobre la possible guanyadora d'Eurovisió 2023. La IA analitza diverses estadístiques, les apostes i les cançons que es presenten com a favorites i pronostica que les dues favorites per guanyar són Cha cha cha de Käärijä i Tattoo, de Loreen.