Cultura i Pantalles
Una visitant del Temps de Flors de Girona de l'edició 2023
Foto: Una visitant del Temps de Flors de Girona de l'edició 2023 | Ajuntament de Girona
Lleure

El Temps de Flors més visitat de la història, en fotos: així ha lluït Girona

Temps de lectura: 3 minuts
Una visitant del Temps de Flors de Girona de l'edició 2023
Foto: Una visitant del Temps de Flors de Girona de l'edició 2023 | Ajuntament de Girona

Girona tanca aquest diumenge un Temps de Flors de rècord que arribarà als 385.000 visitants, la xifra més alta de la història, celebrada pels comerciants i restauradors de la ciutat.

Per què és important? "Girona, Temps de Flors" és una de les propostes més esperades del territori català. Un pla ideal per gaudir de la ciutat gironina, la seva gastronomia i les mostres florals de tota mena elaborades pels veïns i entitats cada any.

En xifres: Aquest dissabte, fins a les deu de la nit, la 68a edició de la mostra ja havia rebut 365.631 visitants. I les previsions de l'Ajuntament és que, comptant les d'aquest diumenge -quan l'afluència és menor per la pluja- es pugui arribar fins a les 385.000; l'any passat van ser-ne 375.000.

  • Això, de retruc, es tradueix en calaix per als comerços, els hotels, els bars i els restaurants de la ciutat. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Plana, assegura a l'ACN que els càlculs situen "l'impacte econòmic per a la ciutat en 10,5 milions d'euros".

Visió global: Segons les enquestes fetes a l'Oficina de Turisme, sis de cada deu turistes que han visitat aquesta edició són catalans; la majoria dels quals, procedents de l'àrea de Barcelona.

  • Els altres dos grans grups majoritaris han estat els espanyols (sobretot de Madrid i València) i, per proximitat, els francesos (sent aquests més de la meitat dels internacionals, seguits dels britànics, alemanys i vinguts dels Països Baixos).

Què diuen? "Les dades d'afluència i les econòmiques ajuden a dinamitzar la ciutat; per tant, podem dir que estem molt satisfets i que tornem a tancar un Temps de Flors d'èxit", ha assegurat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

  • Plana també ha dit que, tret d'algunes incidències -com algun muntatge que s'ha cremat o ha patit furts- la mostra floral "ha anat com s'esperava". De nou, s'han tornat a habilitar itineraris d'entrada i sortida al Barri Vell, on es concentren els visitants.

A més: El consistori subratlla que s'ha començat a notar un canvi de tendència, perquè tot i que els caps de setmana continuïn essent dies forts, els visitants s'han esponjat al llarg de la setmana.

  • Els dies forts continuen essent els festius -de fet, el dissabte 13 va congregar-ne el 17,5% del total- però també n'hi ha hagut de feiners on l'afluència ha estat notable. El que més, el dimarts 16, quan van passar per Temps de Flors l'11,8% dels visitants.

En imatges: Durant els dies que ha durat la mostra, s'han pogut veure 126 muntatges repartits en 106 punts de la ciutat. Majoritàriament, al Barri Vell i centre històric, però també s'han repartit per tretze barris de la ciutat. I s'han adaptat a la sequera, amb plantes que han necessitat poca aigua i fent servir recursos freàtics per al reg. 

  • Allà on s'han concentrat més entrades és a la pujada de Sant Feliu (el 63% dels visitants l'han feta servir per accedir als muntatges) seguida de les de la pujada de Sant Martí i la plaça dels Jurats. Per contra, els punts de Sant Cristòfol i Sant Domènec han tingut menys afluència.

Etiquetes: Cultura Girona