Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Salvar o morir'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Salvar o morir'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts
Escena de la pel·lícula 'Salvar o morir'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Salvar o morir'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 29 de maig a les 22h

No ho diguis a ningú

Sinopsis: El Dr. Alex Beck jeu inconscient mentre la seva esposa i amor de la infantesa Margot és brutalment assassinada. Vuit anys després, Alex encara no ha superat el fet. Un dia rep un e-mail anònim amb un enllaç. En fer clic, apareix la imatge en directe d'una dona en una multitud... és Margot. Atrapat entre les sospites de la policia i l'assetjament d'un equip d'assassins a sou, Alex es llança a una persecució frenètica i mortal per descobrir la veritat.

En detall: Guanyadora de quatre Premis César: Millor Director, Millor Actor, Millor Muntatge i Millor Música. Un thriller sublim de Guillaume Canet (“Petites mentides sense importància”) basat en el best seller del nord-americà Harlan Coben. Protagonitzada per François Cluzet (“Intocable”).

Dimarts 30 de maig a les 22h

Ni un pèl de ximple

Sinopsi: El vell Donald Sullivan és un treballador de la construcció que continua sent tan encantador, adulador i rebel com quan era jove. El problema més gran de Sully és que es nega a créixer, raó per la qual va abandonar les seves responsabilitats familiars.

En detall: Dues nominacions al Oscar 1994: Millor Actor (Paul Newman) i Millor guió Adaptado. Os de Plata al Millor Actor al Festival de Berlín 1995. Un repartiment de luxe amb els guanyadors del Oscar Paul Newman i Jessica Tandy juntament amb Bruce Willis i Melanie Griffith

Dimecres 31 de maig a les 22h

Perduts al Pacífic

Sinopsi: Durant la Segona Guerra Mundial, tres aviadors de la Marina dels EUA tenen un accident en mar obert. Sense menjar, aigua, ni esperança de rescat, els soldats es veuran obligats a navegar sense rumb en un petit bot salvavides.

En detall: Basada en una de les històries reals més esquinçadores de la Segona Guerra Mundial. Protagonitzada per Garret Dillahunt (“No és país per a vells”), Tom Felton (saga “Harry Potter”) i Jake Abel (“Percy Jackson i el mar dels monstres”).

Dijous 1 de juny a les 22h

Lisboa story

Sinopsi: Un cineasta alemany demana a un amic, tècnic de so, que es reuneixi amb ell a Lisboa. Quan aquest arriba, el director ha desaparegut, deixant unes cintes amb imatges però sense so. El tècnic recorre incansablement els carrers de Lisboa, gravant els sons del casc antic de la ciutat per completar les imatges gravades pel seu amic. 

En detall: Emocionant carta d'amor de Wim Wenders (“Cel sobre Berlín”) a la ciutat de Lisboa protagonitzada pels seus col·laboradors habituals Rüdiger Vogler (“Alicia a les ciutats”, “Fals moviment”) i Patrick Bauchau (“Panorama per matar”, “L'habitació del pànic”). Una pel·lícula malenconiosa i humorística que reflexiona sobre el cinema, embolicada de misteri i música.

Divendres 2 de juny a les 22h

Èxit a qualsevol preu

Sinopsi: Quatre agents immobiliaris de Chicago es veuen obligats a participar sota molta pressió en una competició de vendes per part de la seva oficina central. El primer premi és un Cadillac. El segon, un joc de ganivets per a carn. El tercer i quart posat suposen l'acomiadament. Tots ells intenten sobreviure en un món altament competitiu i un mercat en plena depressió.

En detall: Copa Volpi el Millor Actor (Jack Lemmon) al Festival de Venècia. Nominada al Oscar i a un Globus d'Or al Millor Actor de Repartiment (Al Pacino). El mateix David Mamet adapta la seva reeixida obra teatral guanyadora del premi Pulitzer en aquest drama protagonitzat per un repartiment coral de luxe.

Dissabte 3 de juny a les 22h

El secret de Vera Drake

Sinopsi: Londres, 1950. Vera Drake viu amb el seu marit Stan i els seus fills grans, Sid i Ethel. Encara que no són rics, estan units i són feliços. Vora neteja cases i Stan és mecànic en un taller. Però Vora guarda un secret: ajuda dones joves a posar fi a embarassos no desitjats. Quan una d'aquestes noies ha d'anar a l'hospital després d'avortar, les investigacions policials arriben fins a Vora i el seu món s'enfonsa.

En detall: Guanyadora del Lleó d'Or a la Millor Pel·lícula i de la Copa Volpi a la Millor Actriu (Imelda Staunton) al Festival de Venècia. Nominada a tres Oscar en les categories de Millor Director, Millor Actriu i Millor Guió. Dirigida pel set vegades nominat al Oscar Mike Leigh (“Secrets i mentides”). 

Diumenge 4 de juny a les 22h

Salvar o morir

Sinopsi: Franck és un bomber de París. Li agrada salvar la gent. Viu al parc de bombers amb la seva esposa, que dona a llum bessons. No pot ser més feliç. Durant una intervenció en un incendi, se sacrifica per salvar els seus homes. Quan es desperta en un hospital s'adona que haurà de tornar a aprendre a viure i, al seu torn, acceptar ser salvat.

En detall: Commovedora història de superació que va aconseguir seduir a més d'un milió d'espectadors en cinemes de França. Protagonitzada pel guanyador del César Pierre Niney (“L'home perfecte”) i la tres vegades nominada al César Anaïs Demoustier (“Les neus del Kilimanjaro”).