NÚÑEZ FEIJÓO  |  GIRONA LÍDER  |  CAS RUBIALES  |  CAS NEGREIRA  |  APUNYALAMENT INSTITUT  |  FEMINICIDIS  |  ROBATORI SERGIO RAMOS  |  TONI SOLER  |  ESTAFA DEL 'SÍ'
Cultura i Pantalles
Cinema
Foto: Cinema | Pexels
Cinema

Les estrenes de cinema que no et pots perdre aquest cap de setmana

Temps de lectura: 7 minuts
Cinema
Foto: Cinema | Pexels

Anar al cinema és un pla perfecte de cap de setmana, i cada divendres hi ha novetats a la cartellera. T'expliquem totes les novetats d'aquest 9 de juny perquè puguis escollir quina anar a veure.

A la pràctica: Si ja tens plans per al cap de setmana, recorda que sempre pots estalviar una mica anant a les sales de cinema el dia de l'espectador.

  • Sempre que no sigui festiu o vigília de festiu, el dia de l'espectador és els dimecres als cinemes Balañà, Cinesa i Girona; els dimecres i dilluns als Renoir; i els dilluns i diumenges als cinemes Verdi.

A més: La cadena Cinesa ha revolucionat el mercat del cinema espanyol i té una tarifa de 15,90 euros mensuals per veure totes les pel·lícules desitjades sense límit.

A continuació, et detallem les estrenes d'aquest cap de setmana.

TRANSFORMERS: 'EL DESPERTAR DE LAS BESTIAS'

Sinopsis: El director Steven Caple Jr. repeteix a la gran pantalla amb una seqüela de ‘Transformers: El despertar de las bestias’. El film de ciència-ficció explica com l’any 1994 una parella d’arqueòlegs es veuen immersos d’un antic conflicte que els portarà a una aventura amb les tres faccions de Transformers: els Maximals, els Predacons i els Terrorcons. Tot plegat mentre ajuden a Optimus Prime i els Autobots en una guerra per protegir la Terra de l’arribada d’Unicron. 

QUÉDATE A MI LADO

Sinopsis: Basada en les memòries de Michael Ausiello, ‘Quédate a mi lado’ explica la commovedora història d’amor entre un periodista, en Michael, i un fotògraf, en Kit. Gràcies a la família i amistats d’en Kit, en Michael recuperarà una família que havia perdut quan era un nen.  Mentre que en Michael creu que viu una autèntica comèdia romàntica, no es pot imaginar els girs que donarà el destí i que transformaran la relació en quelcom molt profund.

TODO SOBRE MI PADRE

Sinopsis: Robert de Niro es converteix en un pare italià a qui li agrada molt criticar la família benestant de la parella del seu fill. La comèdia ‘Todo sobre mi padre’ de la directora Laura Terruso mostrarà com passen un cap de setmana plegades les dues famílies. El xoc cultural entre els pares és senzillament inevitable.

EL MAESTRO JARDINERO

Sinopsis: Després de passar per la secció oficial fora de concurs dels festivals de Venècia i Seminci de 2022, arriba ‘El maestro jardinero’ de Paul Schrader. El thriller explica la història d’en Narvel Roth (Joel Edgerton) un meticulós jardiner d’una històrica finca que està tan entregat a cuidar la flora com a complaure la seva cap, una rica viuda (Sigourney Weaver).

  • Però el caos s’apodera de l’ordenada existència quan la cap li demana que agafi d’aprenent a la rebel i problemàtica neboda Maya (Quintessa Swindell). Aquesta nova situació farà públics secrets d’un passat violent que amenaça a tothom. 

PADRE Y SOLDADO

Sinopsis: El popular actor francès Omar Sy va visitar el BCN Film Fest per l'estrena del seu nou film, la cinta bèl·lica 'Padre y soldado', de Mathieu Vadepied.  L’intèrpret explica la connexió especial que té amb aquesta pel·lícula, on encarna un dels molts senegalesos que França va reclutar a principis del segle XX i que van combatre a la Primera Guerra Mundial.

  • A la ficció, Sy s'allista voluntari per intentar alliberar i, després, fer companyia al seu fill, que ha estat capturat i obligat a ser soldat. Tots dos són enviats a França, on seran carn de canó d'un conflicte cruent que, a més, els pot arribar a separar pel rang que el fill va adquirint dins de l'exèrcit.

LA DESCONOCIDA

Sinopsis: Pablo Maqueda presenta ‘La desconocida’, un thriller protagonitzat per Laia Manzanares i Manolo Sola. La Carolina és una jove ingènua i encantadora que coneix en Leo a través d’un xat. Ell és un home adult que s’ha fet passar per un noi de 16 anys i, enganyant-la, ha aconseguit quedar amb ella en una zona apartada de la ciutat. Però a mesura que es coneixen, en Leo comença a sospitar que la Carolina no és tant inofensiva com aparenta. El film va passar per la Secció Oficial de la darrera edició del Festival de Màlaga. 

UN BLANCO FÀCIL

Sinopsis: Basada en fets reals arriba ‘Un blanco fácil’ de Jean-Paul Salomé i amb Isabelle Huppert com a protagonista. El thriller polític repassa la història de l’heroïna Maureen Kearney, la principal representant sindical d’una potència nuclear multinacional francesa. Es va convertir en denunciant alertant d’acords d’alt secret que van fer trontollar el sector nuclear francès. Sola contra el món, va lluitar contra ministres i líders del sector per defensar més de 50.000 llocs de treball. La seva vida va fer un tomb quan va ser assaltada violentament a casa seva.

MI HERMANO PEQUEÑO

Sinopsis: ‘Mi hermano pequeño’ és un drama dirigit per Léonor Serraille que mostra com a finals dels 80, Rose es trasllada als suburbis de París amb els seus dos fills. El film repassa vint anys, des de l’arribada a França fins a l’actualitat, en una commovedora crònica sobre la construcció i desconstrucció d’una família. El repartiment compta amb Annabelle Lengronne, Stéphane Bak, Sidy Fofana o Ahmed Sylla.

EISMAYER

Sinopsis: El sotstinent Eismayer és l’instructor més temut i el mascle més modèlic de l’exèrcit austríac, però porta una vida gai en secret. Quan s’enamora d’un jove soldat obertament gai, el seu món es posarà potes enlaire. Basada en fets reals, el film de David Wagner compta amb Gerhard Liebmann i Luka Dimic.

MUJERES OLVIDADAS

Sinopsis: J. Echevarría-Torres ofereix el documental ‘Mujeres olvidadas’, que gira al voltant de les dones que han irromput en l’escenari cultural, polític i social de l’Espanya de principis del segle XX.

TRENQUE LAUQUEN

Sinopsis: Premi del públic del D’A arriba ‘Trenque Lauquen’ de la directora Laura Citarella. Una dona desapareix i dos homes que l’estimen surten a la seva recerca. Cada un té sospites sobre per què ha marxat i les amaga a l’altre. Però la història d’intriga revelarà que el motiu per la fugida s’entrellaça amb molts altres assumptes. El repartiment està encapçalat per Laura Paredes, Ezequiel Pierri i Rafael Spregelburd.

NATO 0. EL ORIGEN DEL MAL

Sinopsis: Un assassí en sèrie mata sense pietat a tothom que s’interposa pel seu camí als carrers de Nova York (EUA). Aquest és l’argument de ‘Nato 0. El origen del mal’, la nova pel·lícula de Gonzalo Crespo Gil amb Carlos Olalla, Jesús Castro, Lucía Guerrero i Geraldine Torres. El thriller mostra com un professor expert en criminologia provarà de detenir-lo col·laborant amb la policia. Serà una persecució de vida o mort per descobrir al criminal abans que produeixi el proper assassinat. 

ALMA VIVA

Sinopsis: ‘Alma viva’ de Cristèle Alves Meira és un drama sobrenatural que explica la història de la Salomé, que torna de vacances al poble familiar a les muntanyes portugueses. Allà gaudeix amb la família d’un ambient festiu fins que es produeix la mort de l’àvia. Mentre els adults es barallen per l’herència, la Salomé començarà a sentir el poder de les tradicions que li va explicar l’àvia abans de morir. Amb la creença de l’existència d’esperits, la jove aconseguirà unir la família sota una pluja redemptora.

HERMANO CABALLO

Sinopsis: Després de la bona acollida al Festival de Màlaga, aquest dijous arriba ‘Hermano caballo’ de Marcel Barrena. El documental presenta la història de Santí Serracamps considerat un dels millors domadors del món, a través de la doma en llibertat, i el seu do increïble per a comunicar-se amb els animals.

Etiquetes: Cinema Estrena