Cultura i Pantalles
Moment de l'espectacle d'Aphex Twin al Sónar de Nit
Foto: Moment de l'espectacle d'Aphex Twin al Sónar de Nit | Sónar - Martini Ariel
sónar 2023

El Sónar congrega més de 120.000 persones a Barcelona pel seu 30è aniversari

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Moment de l'espectacle d'Aphex Twin al Sónar de Nit
Foto: Moment de l'espectacle d'Aphex Twin al Sónar de Nit | Sónar - Martini Ariel

El Sónar ha tancat l'edició del seu 30è aniversari amb més de 120.000 assistents, 51.000 al Sónar de Dia i 69.000 al de Nit. Així ho ha anunciat la direcció del festival en la roda de premsa de balanç del certamen.

Per què és important? El Sónar és un dels festivals de música electrònica referents a nivell mundial i congrega els artistes més destacats del moment cada mes de juny a Barcelona.

En xifres: El certamen clou aquesta edició amb més de 120.000 assistents, uns 2.000 menys que l’any passat. Un 68% del públic ha estat nacional, mentre que el 32% restant ha arribat des de més de 100 països. 

Què diuen els organitzadors? Ventura Barba, Director Executiu d'Advanced Music, ha assenyalat que si s’aïlla el concert inaugural que aquest any no n’hi ha hagut, aquest “és l’any amb més assistents de la història del festival”.

  • El cofundador i codirector del Sónar, Ricard Robles, ha indicat que "hem assolit l’objectiu que el festival fos un espai comú i de trobada pel talent de la nostra ciutat i també a nivell internacional, està sent un espai per descobrir i inspiració”.
  • El codirector del Sónar, Enric Palau, ha destacat el talent local present en aquesta edició: “És una escena diversa que dona fruits molt potents”.

Line-up d'aquest dissabte

El Sónar de Nit tancarà la programació aquest dissabte amb algunes de les actuacions més esperades, la d'Eric Prydz, que presentarà 'Holo', a més de Bad Gyal, Samantha Hudson i la col·laboració exclusiva 2manydjs invite Peach & Tiga.

  • També serà el torn de la DJ i productora belga Amelie Lens, que tornarà a agitar SonarClub amb el seu techno accelerat, mentre que l’aposta per les figures més grans de l’escena es completa amb l’icònic i pioner Richie Hawtin.

Durant la tarda seran 2manydjs i Carles Viarnès & Alba G. Corral els que oferiran els seus directes al recinte de Montjuïc.

En total, el festival ha comptat amb més de 250 propostes, entre concerts, DJ sets, masterclasses, xerrades i fòrums de debat, així com projectes creatiu-tecnològics provinents de més d'una vintena de països.

  • Sónar de Nit ha ofert aquest any espectacles immersius de gran format, en els quals la tecnologia juga un paper fonamental.

Així va ser la primera nit de Sónar

Aphex Twin, BICEP, Fever Ray i Peggy Gou destaquen entre les més de 250 propostes d'una vintena de països que ha inclòs el festival durant les tres jornades.

Aphex Twin, l'artista i padrí de l’electrònica moderna va actuar-hi aquest divendres a la nit 12 anys després de la seva anterior aparició al festival.

  • Hi va fer amb una sessió a la frontera entre allò ballable i allò únicament escoltable. Definit per alguns com "undanceable dance music".

Els noms més rellevants de l’escena clubbing mundial també han tingut presència al Sónar de Nit, com la sud-coreana Peggy Gou i la nord-americana Honey Dijon. També ho ha fet el duet nord-irlandès BICEP.

Al Sónar de Dia s'hi van reunir figures com el productor i DJ de house sud-africà Black Coffee, la nord-americana The Blessed Madonna, l'artista sonor i visual japonès Ryoji Ikeda, el genetista convertit en músic Max Cooper o el polivalent artista Oneohtrix Point Never.

Etiquetes: Festivals Sónar