Cultura i Pantalles
Cartell de La Villana de Getafe de Lope de Vega
Foto: Cartell de La Villana de Getafe de Lope de Vega | CNTC La Joven
Censura

Vox censura obres i pel·lícules arreu del territori

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell de La Villana de Getafe de Lope de Vega
Foto: Cartell de La Villana de Getafe de Lope de Vega | CNTC La Joven

La formació política Vox ha censurat ja diverses obres artístiques i representacions socials per no concordar amb el seu marc ideològic. Ha censurat ja una obra de teatre, una pel·lícula, i ara una segona obra teatral: 'La villana de Getafe' de Lope de Vega .

Per què és important? La formació d'extrema dreta s'ha posicionat en contra del matrimoni igualitari i és negacionista de la violència de gènere, i són aquestes ideologies les que han portat la formació a vetar continguts feministes i LGBTIQ+ dels espais artístics.

D'on venim? La companyia Teatro Defondo va denunciar en un tuit que Vox havia vetat la seva representació de l'obra Orlando, una adaptació de la novel·la de Virginia Woolf. Aquest fet va tenir lloc a Valdemorillo, Madrid.

  • La regidoria de Cultura de Vox a l'Ajuntament de Santa Cruz de Bezana, Cantàbria, amb el govern municipal del PP va censurar la pel·lícula infantil Lightyear, perquè hi apareixen dues dones fent-se un petó.

La situació actual: Ara ho ha tornat a fer a Madrid, on ha vetat 'La villana de Getafe' de Lope de Vega per les "insinuacions sexuals" d'aquesta.

Què han dit? Segons la formació, la presència d'una vulva i un penis a l'escenari ha generat "incomoditat entre certs espectadors i vianants". La formació ho titlla de "perversió" de l'obra original de Lope de Vega.

De què va? L'obra censurada en aquesta ocasió valora la importància de ser dona lluitadora.

  • El tema principal tema de crítica rere l'argument és la diferència entre classes socials, entre rics i pobres.

Previsions: Ja són tres les censures aplicades i no se sap si continuarà posant vetos a altres territoris i amb altres creacions.

Etiquetes: VOX PP Cinema Teatre