Política
Els líders del PP i Vox a Extremadura, María Guardiola i Ángel Pelayo, després de firmar l'acord de govern de coalició
Foto: Els líders del PP i Vox a Extremadura, María Guardiola i Ángel Pelayo, després de firmar l'acord de govern de coalició | Assemblea d'Extremadura
Memòria Històrica

PP i Vox pacten derogar la llei de memòria històrica a Extremadura

Temps de lectura: 2 minuts
Els líders del PP i Vox a Extremadura, María Guardiola i Ángel Pelayo, després de firmar l'acord de govern de coalició
Foto: Els líders del PP i Vox a Extremadura, María Guardiola i Ángel Pelayo, després de firmar l'acord de govern de coalició | Assemblea d'Extremadura

El  Partit Popular i Vox han pactat a Extremadura on governaran en coalició i entre els punts acordats hi ha la derogació de la llei de memòria històrica.

Per què és important? Acabar amb la llei de memòria històrica és una altra de les propostes estrella de la formació d'extrema dreta.

En detall: El punt número 48 del pacte assegura que "promouran la concòrdia i el respecte a la memòria de tots els extremenys i espanyols" i que per aconseguir-ho "es comprometen a impulsar una nova llei extremenya que serveixi a la reconciliació i a la concòrdia real, i que derogui la llei de memòria històrica i democràtica d'Extremadura".

  • PP i Vox argumenten que "la societat necessita normes que no divideixin en bàndols, que no propiciïn la ruptura del pacte constitucional".

Què més sabem? El document signat consta de 7 pàgines i un total de 60 mesures.

  • Una part important de les propostes estan centrades en el món rural, i que seran, per tant, competència de Vox qui assumirà la gestió de la conselleria Forestal i de Món Rural.

Què diu el pacte? "Eliminar qualsevol trava burocràtica o legislativa en matèria climàtica que afecti la prosperitat del camp o la llibertat dels extremenys", diu el document.

  • També sol·licitaran una "revisió de les polítiques verdes i la PAC" per "evitar les pèrdues de producció i el sobrecost que suporten els nostres productors".

Educació: El punt número 46 assenyala que "garantiran la neutralitat ideològica de l'ensenyament a Extremadura" i "asseguraran la lliure elecció de centre". També aposten per "garantir el dret constitucional que assisteix els pares perquè els seus fills rebin la formació que estigui d'acord amb les seves conviccions".

Masclisme: Asseguren que "treballaran per erradicar de la comunitat els discursos masclistes, siguin a l'àmbit civil o religiós, que promoguin o justifiquin la violència contra la dona".

Què ha dit? María Guariola, que serà la pròxima presidenta d'Extremadura ha defensat que és "un bon acord, un acord sensat i de moderació" que "no retrocedeix en els drets aconseguits pels extremenys".

  • "Els meus principis romanen intactes, és un acord de consens on es vetllarà pels drets dels extremenys", ha justificat.
Categoria: Política
Etiquetes: VOX PP Extremadura