Política
María Guardiola i Alberto Núñez Feijóo
Foto: María Guardiola i Alberto Núñez Feijóo | ACN
Política

El PP i Vox pacten a Extremadura: l'extrema dreta tindrà una conselleria

Temps de lectura: 2 minuts
María Guardiola i Alberto Núñez Feijóo
Foto: María Guardiola i Alberto Núñez Feijóo | ACN

Finalment, el PP i Vox han arribat a un acord de govern de coalició a Extremadura on l'extrema dreta tindrà una conselleria. 

Per què és important? La dreta i extrema dreta semblava que no s'entendrien a la comunitat autònoma d'Extremadura. En un principi, la líder dels populars extremenys, María Guardiola, havia descartat pactar amb Vox. 

Què en sabem? Aquest divendres PP i Vox han anunciat un acord de coalició per governar Extremadura durant els pròxims quatre anys. 

  • La popular María Guardiola serà la presidenta de la regió, mentre que el partit de Santiago Abascal es farà càrrec de la conselleria de gestió Forestal i Món Rural.

Previsions: Guardiola i el portaveu de Vox a Extremadura, Angel Pelayo, signaran l'acord a les 12:45 al Parlament Extremeny.

En detall: A part de la conselleria per l'extrema dreta, l'acord també té un àmbit programàtic i inclou 60 mesures que encara no han estat detallades.

  • Segons un comunicat dels dos partits estan "centrades en les prioritats de les famílies extremenyes, en combatre l'atur, la pobresa, la falta d'oportunitats i la despoblació".
  • Segons el comunicat que han fet públic les dues formacions, PP i Vox "han assumit la responsabilitat de dotar la regió d'un govern estable i amb un full de ruta clar per posar punt final a les polítiques socialistes que han llastrat el desenvolupament d'Extremadura".

Context: L'acord entre PP i Vox arriba després d'un canvi de criteri de la presidenta del PP d'Extremadura respecte a un acord amb Vox.

  • El 20 de juny va afirmar en roda de premsa que no podia deixar entrar al govern un partit que "nega la violència masclista".
  • Les pressions del PP de Génova i la possibilitat que el socialista Guillermo Fernández Vara se sotmetés a una investidura fallida, però, van portar Guardiola a fer un gir en la seva posició, a afirmar que Vox és "un partit constitucional amb qui es vol posar d'acord", i a signar, aquest divendres, l'acord per a la investidura.
Categoria: Política
Etiquetes: PP VOX Extremadura