Cultura i Pantalles
Presentació de la marca 3Cat
Foto: Presentació de la marca 3Cat | Gemma Sánchez / ACN
Mitjans

Adeu a TV3 i Catalunya Ràdio: La CCMA fusiona els dos continguts sota el nom 3Cat

Temps de lectura: 2 minuts
Presentació de la marca 3Cat
Foto: Presentació de la marca 3Cat | Gemma Sánchez / ACN

La CCMA fusionarà les marques de TV3 i Catalunya Ràdio sota el nou nom 3Cat, la nova marca de continguts audiovisuals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Què en sabem?  La nova marca de futur assumeix “els valors i la identificació més potent” de TV3 (3) i Catalunya Ràdio (Cat). Així, unificarà Tv3, CatRàdio i tots els canals i emissores actuals. 

  • El nou concepte 3Cat també es caracteritza per una tipografia dissenyada expressament i un color vermell magenta.
  • 3Cat serà també el nom de la nova OTT i de totes les finestres de distribució. 3Cat garantirà l’accés als continguts de televisió, àudio i digitals, “de qualitat i en català, en qualsevol moment i en qualsevol lloc”.

Tot i això, quedaran al marge el Súper 3 i el canal juvenil, que tindrà una marca pròpia que es farà pública properament.

Què esperar? La transformació cap a 3Cat s’implementarà en un total de sis fases en què la nova marca anirà agafant protagonisme per acabar sent el nom que identificarà tots els continguts i totes les accions.

  • Així, la primera fase ha arrencat amb la presentació de la nova marca 3Cat feta en un acte als estudis de TV3, mentre que la segona fase començarà al setembre amb l’aplicació de la nova imatge CatRàdio.

A més: Amb la irrupció de 3Cat, la CCMA també es proposa reflotar l’ús del català al món audiovisual i a la societat en general.

  • La vicepresidenta de la Corporació, Àngels Ponsa, ha recordat que s’està treballant en un pla d’impuls de la llengua per afrontar l’actual “emergència lingüística”.

Què diuen? La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha definit la nova marca de futur com “l’inici d’una nova cultura interna”.

  • Romà ha admès que acabaran deixant enrere “unes marques amb una forta càrrega emocional”, i ha defensat que 3Cat és “l’evolució i la transformació per impulsar la CCMA cap al futur.
Etiquetes: TV3 Televisió Ràdio