Cultura i Pantalles
Una imatge del muntatge ‘El llac dels cignes’ del Ballet de Kíiv
Foto: Una imatge del muntatge ‘El llac dels cignes’ del Ballet de Kíiv | ACN
Cultura

El Ballet de Kíiv porta 'El llac dels cignes' a Barcelona amb 11 funcions

Temps de lectura: 2 minuts
Una imatge del muntatge ‘El llac dels cignes’ del Ballet de Kíiv
Foto: Una imatge del muntatge ‘El llac dels cignes’ del Ballet de Kíiv | ACN

Arriba a Barcelona un dels Ballets més reconeguts del món amb la més destacada obra artística: 'El llac dels cignes', de Txaikovski. Es tracta de la companyia del Ballet de Kíiv que farà 11 funcions a Barcelona del 12 al 23 de juliol al teatre Tívoli.

Què en sabem? La destacada companyia ucraïnesa farà una gira per tot l'estat amb 11 úniques funcions a la capital catalana.

  • Després de Barcelona, el muntatge arribarà a Madrid i farà ruta per diverses ciutats de l’estat i de Portugal.

A més, dos euros de cada entrada a la Creu Roja per ajudar a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna establertes a Catalunya.

  • La temporada passada aquesta iniciativa va recaptar 140.000 euros per la Creu Roja i Unicef amb les representacions que es van fer a Espanya i Portugal.

El repartiment: A banda del fundador del Ballet de Kíiv, Viktor Ishchuk, el muntatge compta amb els artistes Elena Germanovich, Evhen Lagunov, Yevhen Svetlitsa, Pazlevich Uladzislav, Vladyslava Vasylieva i Sofiia Hatylo. 

Què han dit? En un comunicat, la companyia ha explicat que ‘El llac dels signes’ és una proposta “molt clàssica, amb un repertori immortal pels ballarins i que arriba al públic de la millor manera”.

  • “L’espectador pot descobrir alguna cosa nova cada vegada que la veu”, han afegit.

La història: El clàssic transcorre entre l’amor i la màgia, entrellaçant l’eterna lluita entre el bé i el mal.

  • Els protagonistes són el príncep Sígrid, enamorat d’Odette, una jova convertida en cigne pel malvat Von Rothbart i Odile, el cigne negre i filla del malvat.

Context: Tot i la guerra que viu el seu país arran de la invasió russa a principis de 2022, la companyia va poder actuar per primera vegada a Espanya i Portugal l'any passat.

  • Aquest 2023 ha apostat per tornar a recórrer els escenaris més prestigiosos d’arreu per portar arreu el ballet “més pur” i la “perfecció” en cadascuna de les seves línies.