Cultura i Pantalles
Netflix
Foto: Netflix | Netflix
Streaming

MAPA: Quines plataformes de streaming són les més utilitzades a cada país?

Temps de lectura: 2 minuts
Netflix
Foto: Netflix | Netflix

Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Apple TV, Dinseny +, Filmin i una llarga llista de plataformes competeixen per aconseguir tenir l'oferta audiovisual més temptadora i guanyar usuaris arreu del món. Així doncs, quina plataforma és la més utilitzada a cada país?

Per què és important? Per veure sèries, pel·lícules, documentals, programes i realities ja no fa falta la televisió, les plataformes de streaming fa anys que han conquerit el terreny a la programació televisiva.

En detall: La plataforma Amazon Prime, lidera el mercat als Estats Units, Canadà, Japó, Taiwan i Afganistan. L'èxit d'Amazon es basa, en part, en teixir aliances amb altres estudis.

  • A Espanya ho ha fet amb Atresmedia, així, les sèries del grup mediàtic es poden veure a Amazon.

Qui més? La plataforma francesa Canal Plus domina el mapa en regions de parla francesa de l'Àfrica Central i Occidental.

  • Als països àrabs, la plataforma Shahid encapçala la llista de 16 països entre els quals Egipte, l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i el Iemen.
  • Disney + només domina a l'Índia tot i tenir més de 160 milions de subscriptors a tot el món.
  • A la Xina, per exemple, lidera el rànquing Tencent Video.

En profunditat: Tot i que moltes plataformes han guanyat subscriptors, molts usuaris tenen comptes a més d'una d'elles.

La primera posició: La plataforma més utilitzada arreu del món és, sens dubte, Netflix que té més de 220 milions de clients a tot el món i lidera les subscripcions a 78 països, principalment a Europa.

  • En són exemple el Regne Unit, Brasil, Alemanya, França, Espanya, Portugal i Mèxic.

Context: Netflix va afrontar una crisi de baixa de subscripcions quan va implementar la prohibició de compartir compta fora del domicili. A Espanya es van donar de baixa un milió d'usuaris, segons dades de l'estudi d'audiències de Kantar.

Etiquetes: Netflix Amazon Vídeo