Cultura i Pantalles
Mago Pop
Foto: Mago Pop | EFE
Cultura

El Mago Pop, l'espectacle més vist d'una temporada teatral rècord a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Mago Pop
Foto: Mago Pop | EFE

La temporada teatral 2022-2023 va ser la segona millor de la història a Catalunya, i el Mago Pop va ser, amb diferència, l'espectacle més vist.

Per què és important? La temporada teatral no feia tant bones xifres des del 2011-2012 i aquesta notícia ha fet que els teatres donin per superada la pitjor crisi viscuda arran de la pandèmia.

En xifres: S'han recaptat prop de 85 milions d'euros i han assistit al teatre uns 2.800.000 espectadors.

  • L'any 2011-2012 la dada d'espectadors va ser d'uns 3 milions, l'objectiu a què aspira a tornar a arribar el sector.

El rànquing: L'espectacle més vist ha estat el del Mago Pop que va vendre més de 200.000 entrades al seu teatre, el teatre Victòria de Barcelona.

  • El segueixen, però amb força diferència, l''Improshow', del Teatreneu de Barcelona, els musicals de 'Grease' i Pretty Woman i l'obra 'La trena', un dels grans èxits de teatre de text de la temporada i que es podrà tornar a gaudir el mes de febrer al Teatre Goya.

En detall: La proposta de màgia d'Antonio Díaz, El Mago Pop, es va estrenar ni més ni menys que a Broadway i va tornar a la seva ciutat per deixar bocabadat al públic català amb una proposta de gran format preparada per sorprendre, emocionar i divertir el públic.

  • Des de l'estrena, ha rebut crítiques brillants i ha estat àmpliament aclamat pel públic.

A més, en la categoria de sales de menys de 200 localitats, els espectacles més vistos van ser dues obres de la Sala Ars i l'obra 'Travy' a la Sala Beckett.

Visió global: Durant aquesta temporada es van programar més d'un miler d'espectacles arreu de Catalunya.

  • Un 43% dels espectacles programats van ser en català. Un 30% tenien com a idioma vehicular el castellà i un 28% altres llengües.