Cultura i Pantalles
Els periodistes Xavi Coral i Helena García Melero a La Marató
Foto: Els periodistes Xavi Coral i Helena García Melero a La Marató | 3cat
Salut

La Marató punxa i recapta la pitjor xifra dels últims anys

Temps de lectura: 2 minuts
Els periodistes Xavi Coral i Helena García Melero a La Marató
Foto: Els periodistes Xavi Coral i Helena García Melero a La Marató | 3cat

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio punxa en l'edició d'enguany i només aconsegueix recaptar 5.705.395 d’euros, la xifra més baixa dels últims 14 anys. 

Per què és important? La Marató celebrada aquest any s'ha dedicat a la salut sexual i a la reproductiva. Durant aquest passat diumenge, la ràdio i televisió pública de Catalunya ha dedicat la jornada a visibilitzar els problemes i patologies relacionades amb el tema escollit. 

Què en sabem? El marcador del programa solidari es queda lluny dels millors anys i recapta 5.705.395 d’euros, la pitjor xifra dels últims 14 anys de programa. 

  • Durant tota la jornada el marcador del programa pujava tímidament i no va ser fins a l'última actualització que es va conèixer que la xifra d'euros quedava lluny del que s'havia aconseguit en altres edicions. 

En detall: La Marató ha volgut visibilitzar els problemes i patologies relacionades amb la salut sexual i la reproductiva, que afecten especialment les dones i joves. 

  • El programa ha trencat tabús i estigmes sobre el tema protagonista i, com és de costum, s'han realitzat centenars d'activitats arreu de Catalunya. 
  • La Marartó també ha comptat amb diferents experts i testimonis que han compartit les seves experiències per contribuir a divulgar, sensibilitzar i recollir fons per a la recerca. 
  • A més, el programa especial ha gaudit de diferents actuacions musicals des del plató i des d'un escenari al Fòrum de Barcelona, on hi han pujat els grups catalans de moda he Tyets, Figa Flawas, Mushka o Julieta, entre d’altres. 

D'on venim: La xifra recaptada aquest any és la més baixa en els últims 14 anys del programa. L'any passat, La Marató va tancar amb u total de 8.034.807 euros, una xifra lluny de l'aconseguida aquesta edició. 

  • L'any 2021 el programa va aconseguir 9.022.147 euros i el 2020 va arribar a superar els 10 milions d'euros. 
  • Per trobar una xifra semblant a la que s'ha aconseguit aquest any hem de viatjar fins a l'any 2009, quan La Marató va recaptar més de 5,5 milions d'euros. 

Situació actual: Tot i que el marcador final ha aconseguit una xifra baixa, s'ha de tenir en compte que encara es poden continuar fent donacions durant uns mesos i que no és la xifra definitiva.